Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fiatalok jelentkezését várja a csopaki művésztelep augusztusi alkotótábora

2016. június 17. 12:40 // Forrás: mti
Baska Balázs filmrendező elmondta: amatőr, félprofi és akár profi alkotókat is várnak a tíznapos táborba augusztus 1. és 10. között, ahol többek között rajz, festészet, grafika, divattervezés és fotó-videó kurzus is indul kezdő, valamint haladó szinten is.

"A csopaki művésztelep tulajdonképpen egy életérzés" - fogalmazott Baska Balázs, aki szerint az összművészeti élményt nyújtó alkotótábor körül egy erős közösség jött létre, résztvevőinek mindegy harmada 6-8 éve visszajár nyaranta Csopakra, és vannak tengeren túlról érkező alkotók is.

A művésztelep központja egy 1826-ban épült csopaki présház, amelyet 1969-ben vásárolt meg Rényi Tamás filmrendező. A balatoni helyszínen alkotott később az alkotótábort életre hívó Rényi Katalin és Baska József képzőművész is - idézte fel a műsorban Baska Barbara grafikusművész, filmoperatőr.

A művészeti oktatás mellett a tábor célja egyfajta életvezetési nevelést is adni, hogy felnőtt, naprakész fiatalok kerüljenek ki a mentorok kezei közül. A hallgatók "vizuális szókincsének" gyarapítása végett a délelőtti és délutáni órák mellett esténként előadásokat is szerveznek olyan neves művészek részvételével, mint Korniss Péter fotográfus vagy Cakó Ferenc grafikus.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.