Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem okoz csalódást a hétvége

2016. június 18. 9:10

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint szombaton nem lesz zavartalan a napsütés, de csapadék nem valószínű. Gyenge marad a változó irányú szél, délután 26°C, este 20°C várható. Vasárnap változó vastagságú fátyolfelhőzet szűri a Nap fényét, de marad a száraz, kora nyári idő. Napközben gyenge északi szél várható, vasárnap reggel 14°C, délután 27°C, este 20°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Hétfőn egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, útját átmenetileg megélénkülő északnyugati szél és záporok, zivatarok jelzik. Keddtől a hétvégéig marad a frontmentes, csendes, kora nyári idő, sok-sok napsütéssel. Ebben az időszakban reggelente 14°C és 18°C, délutánonként 27°C és 30°C közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

KÖZÉRZET

Napközben mindenütt megszűnik a hidegfronti hatás, de a különösen érzékenyeknél eleinte még előfordulhat fejfájás, migrén, ingerlékenység. Ingadozhat a vérnyomás. Az ízületi fájdalmak, görcsös panaszok hátterében légköri okok is lehetnek.

A déli órákban bőrünk 15 - 20 perc alatt leéghet.

POLLEN

Az elkövetkező napokban ismét fokozódhat a pollenterhelés, a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja újra elérheti a magas szintet. Az útifű, a lórom, valamint a kenderfélék pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően alacsony marad, bár esetenként elérheti a tüneteket okozó szintet. A libatopfélék pollenje továbbra is csak minimális mennyiségben fordul elő. Többnyire alacsony koncentrációban van jelen a fenyőfélék, a hárs és a bálványfa virágpora is. A kültéri allergén gombák spóraszáma emelkedik, sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

BALATON

Napos idő várható időnként fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Gyenge, vagy mérsékelt (5-25 km/h) változó irányú lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 26 fok körül alakul, késő este 19, 20 fok várható.

A víz hőmérséklete Csopaknál 23°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.