Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hét közepén érkezik a kánikula

2016. június 20. 8:56

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szeirnt hétfőn továbbra is egy sekély ciklon örvénylik felettünk. Eleinte borult marad az ég, majd felszakadozik a felhőzet. Kevés eső, záporeső is előfordulhat. A mérsékelt délnyugati szél napközben északnyugatira fordul. A hőmérséklet 23°C közelében tetőzik.

Kedden több órára kisüt a nap, csapadék már nem várható. Általában gyenge marad az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet reggel 14°C-ig csökken, délután 26°C valószínű. A folytatásban erősödik a nappali felmelegedés, szerdától 30°C felett tetőzöhet a hőmérséklet. A hétvégétől egyre nagyobb eséllyel alakulhat ki zápor, zivatar.

KÖZÉRZET

Szigorú értelemben vett front nem lesz felettünk, a magasban zajló folyamatok hatását legfeljebb a légköri változásokra különösen érzékenyek érezhetik. Náluk az esetleges fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak.

BALATON

Reggel még erősen felhős lesz az ég, majd délkelet felől csökken a felhőzet. A nyugati területeken maradhat még délelőtt is több felhő, és ott eleinte zápor lehet (esetleg még beágyazott zivatar is). Később, a déli órákra nyugaton is csökken a felhőzet és a változóan felhős ég mellett hosszabb időre kisüthet a nap. Délután egy-egy zápor előfordulhat, zivatar azonban nem valószínű. A mérsékelt (5-25 km/h) északi, északnyugati szelet napközben gyakran élénk (25-35 km/h) lökések kísérhetik, reggel, illetve zápor környezetében erős (40-60 km/h) lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 25 fok körül alakul.

A tó vize Csopaknál 22 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.