Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

24 órás programozási verseny

2009. április 1. 10:03

Ma délután indul a Műszaki Informatikai Kar által immár 3. alkalommal megszervezett 24 órás programozási verseny. A 24 órás Programozási Verseny az egyik olyan lehetőség, ahol a hallgatók bizonyíthatják rátermettségüket, kiemelkedhetnek társaik közül, valamint a közös megoldás során kiderül, mennyire alkalmasak a csapatmunkára.

A versenyre 42 hallgató jelentkezett, közülük március 26-án este egy selejtezőn választották ki a legjobbakat, akik részt vehetnek az egész éjjel tartó versenyen. A döntős csapatok április 1-jén 14 órakor kezdhetik el a programozási feladat megoldását a B épület aulájában, egy nap áll majd rendelkezésükre, hogy gyakorlati tudásukat bizonyítsák. A komplex probléma megoldása szabadon választott operációs rendszer és tetszőleges programozási nyelv használatával lehetséges, kreativitást és csapatmunkát igényel az informatikusoktól. Segítségül bármilyen magukkal hozott erőforrást használhatnak, legyen az szoftver, hardver, vagy könyv, a hálózati forgalmukat viszont szigorúan figyelik majd a szervezők, a külső kommunikáció természetesen nem megengedett a verseny során. A problémamegoldó képesség tehát kiemelt fontosságú a megmérettetésen, kiváló csapatmunkával együtt segíti az ifjú informatikusokat a győzelemhez.

A hosszú éjszaka és a feladat megoldása után 5 percben adják majd elő javaslatukat, ezt követően pedig bemutatják az elkészült munkát működés közben. A verseny érdekessége, hogy az ellenfelek teljesítményét a másik hét csapat is pontozza a prezentációjuk alapján, és mindez beleszámít a végeredménybe. A neves szakemberekből álló zsűri a funkcionálisan legjobb megoldásokat díjazza, a Műszaki Informatikai Kar által felajánlott 1 millió forintot kapják meg a legjobbak, melyet Dr. Friedler Ferenc, a Műszaki Informatikai Kar dékánja ad át.

Részletes program a csatolt fájlban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.