Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C

Meleg, nyári napok jönnek

2016. június 21. 8:53

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint kedden a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, csapadék nem várható. Gyenge változó irányú szél fúj. A hőmérő higanyszála 26°C közelében tetőzik.

Szerdán napos, száraz időnek örülhetünk, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Általában gyenge marad az északi szél. A hőmérséklet minimuma 15°C közelében lesz, a maximum 28°C körül ígérkezik. A folytatásban tovább erősödik a nappali felmelegedés, a csúcsok meghaladják a 30°C-ot. A hétvégén már előfordulhatnak frissítő záporok, zivatarok.

KÖZÉRZET

A nyugati országrészben a hideg-, a keletiben a melegfrontra érzékenyek szervezetét terheli meg az időjárás. Nyugaton többek között fejfájás, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás tapasztalható, utóbbi területen az arra érzékenyeknél álmatlanság, ingerlékenység jelentkezhet.

POLLEN

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte a közepes-magas tartományban alakul. Az útifű, a lórom, a fenyőfélék, a hárs, valamint a szelídgesztenye pollenkoncentrációja általában alacsony, bár esetenként elérheti a közepes szintet. A libatopfélék és a kenderfélék pollenje továbbra is csak minimális mennyiségben van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a bálványfa, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma elérheti a magas-nagyon magas szintet.

BALATON

Alapvetően napos idő várható, kevés fátyolfelhővel, nappali gomolyfelhőképződéssel, csapadék nem valószínű. Gyenge, mérsékelt (05-25 km/h), leginkább változó irányú, helyi hatások alakította szélre kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 28 fok körül alakul.

Csopaknál a víz hőmérséklete 22°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.