Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

A Múzeumok Éjszakáján született babát köszöntöttek

2016. június 27. 15:52
Második alkalommal köszöntött a Múzeumok Éjszakáján született babát a Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár.

Hagyományteremtő szándékkal indította útjára közös kezdeményezését Veszprém vezető kulturális intézményei közül három: a Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár: az intézmények vezetői közösen összefogva köszöntik fel a Múzeumok Éjszakáján, vagy az azt megelőző-követő napokon világra jött újszülötteket. Céljuk ezzel, hogy a jövőben a felköszöntött kisgyerekek is szorgos múzeum – vagy könyvtárlátogatók legyenek.

Idén a három intézmény Trestyén László és Aradi Judit kisfiát, Trestyén Leventét köszönthette, aki június 26-án, vasárnap este 23:13 perckor született, 3450 grammal és 56 centivel. A párnak Levente az első babája, de a későbbiekben terveznek egy kistestvért is. A büszke anyuka elmondta, párjával tavaly is részt vettek a rendezvényen, és szívesen olvasnak, látogatják a könyvtárat is.

A baba és a szülők a Laczkó Dezső Múzeumtól egy bronzkori rézbetétes csörgő másolatát és gyerekeknek szóló rajzfüzetet, kifestőt kaptak, a Művészetek Háza különböző, Gizella királynéról, Veszprém reneszánszáról, Kulcsár Ágnes alkotásairól és a Veszprém - Szent Imre városa reprint kiadvánnyal kedveskedett, a megyei könyvtár pedig gyermek olvasójegyet és füzetet, babaweb kiadványt ajándékozott, valamint már most várják a picit a könyvtárba, ahol a legkisebbeknek is tartanak szórakoztató programokat.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. 2024. április 30. 10:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.