Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szombaton kánikula, vasárnap hidegfront

2016. július 2. 9:46

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint szombaton sok napsütésre, igazi strandidőre készülhetünk. Estétől a vasárnap reggelre érkező hidegfront előterében kipattanhatnak zivatargócok, de ezek pontos helye és ideje nehezen előrejelzhető. A front előtt ismét 30°C fölé emelkedik a hőmérséklet, szombat este 26°C várható.

Vasárnapra virradóan megérkezik a hidegfront. A szél északnyugatira fordul, az átmeneti felhőzetnövekedésből csak nagyon kevés csapadék valószínű, ha lesz egyáltalán. Vasárnap mintegy 10°C-al gyengül a felmelegedés, reggel 17°C, délután 23°C, este 19°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Hétfőtől ismét melegszik a levegő, de kánikulára nem kell számítanunk. Sokkal inkább kellemes, mérsékelten meleg, kissé változékony idő vár ránk a jövő héten.

BALATON

A sok napsütés mellett főleg a délutáni órákban megnövekszik a gomolyfelhőzet és néhol helyben zápor vagy zivatar kialakulhat. Az eleinte gyenge vagy mérsékelt (5-25 km/h) változó irányú szél több helyen déli, délnyugati irányba fordul és időnként megélénkül (30 km/h körül). Zivatar esetén erős vagy viharos (45-65 km/h) széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31,32 fok körül alakul, késő este 23,24 fok valószínű.

A víz hőmérséklete Csopaknál 26 °C.

Az UV-sugárzás elérheti a 7.5, nagyon erős szintet, bőrünk akár 15-20 perc alatt is leéghet.

KÖZÉRZET

Egy hidegfront szombaton késő este éri el a Kárpát-medence északnyugati részét. Addig fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Kánikulára számíthatunk. Sokfelé erős lesz az ultraibolya sugárzás. A déli órákban lehetőleg húzódjanak árnyékos, illetve hűvös helyre.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.