Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Ma már nem vágyunk a Balatonra

2016. július 3. 7:54

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint vasárnapra virradóan átvonult felettünk a hidegfront. Élénk északnyugati széllel több fokkal hűvösebb levegő árasztotta el térségünket.

Ma főként a nap első felében az élénk szelet erős, egy-egy viharos széllökés is kísérheti. A felhőátvonulásokból kicsi az esély csapadékra, délután 22°C, este 19°C várható. Hétfőn már nem lesz erős a szél, több órás napsütésre, száraz időre van kilátás. Hétfő reggel 14°C, délután 26°C, este 20°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Kedden tovább melegszik a levegő, szerdán és csütörtökön egy újabb hidegfront okozhat szélélénkülést, pár fokos lehűlést. Péntektől megnyugszik felettünk a légkör, a hétvégére visszatér az igazi nyári, hamísítatlan strandidő.

KÖZÉRZET

Hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő.

A Balaton partján még ma is 7.5, nagyon erős UV-sugárzás várható, a hűvös idő ne csapjon be senkit, bőrünk 15-20 perc alatt leéghet!

BALATON

Eleinte többnyire erősen, majd változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütéssel. A délelőtti órákban gyenge eső, zápor még előfordulhat, majd a nap hátralevő részében csapadék már nem valószínű. Az általában élénk (25-35 km/h) alapszelű északnyugati, északi szelet tartósan erős (40-55 km/h), időnként viharos (60-80 km/h) lökések kísérhetik. A szél, várhatóan az esti órákra már jelentősen mérséklődik (20-40 km/h). A legmagasabb nappali hőmérséklet a Balatonnál 22, 23 fok körül alakul, késő este 19 fok valószínű.

A víz hőmérséklete Csopaknál 26°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.