Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éjszaka hidegfront érkezik

2016. július 5. 9:06

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint kedden eleinte sokat süt a nap, majd egyre több felhő sodródik fölénk az égen. Hidegfront közelít, ami az éjszakai órákban vonul át felettünk. Napközben nem várható csapadék. Általában mérséklet marad a délnyugati szél. A hőmérséklet 29°C közelében tetőzik.

Szerdára virradóra hidegfront érkezik, a hajnali órákban záporokra, zivatarokra számíthatunk, jelentős mennyiségű csapadék nélkül. Az élénk északnyugati szelet időnként erős lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 17°C-ig csökken, délután 25°C valószínű. A folytatásban ismét erősödik a nappali felmelegedés, szombaton újabb hidegfront érkezik.

KÖZÉRZET

Front ugyan nem éri el térségünket, a magasban viszont több fokkal melegebb levegő érkezik fölénk. Az időjárási változásokra különösen érzékenyeknél ezért melegfronti tünetek jelentkezhetnek, náluk leggyakoribb tünetként fejfájás, migrén léphet fel. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam.

Az enyhébb hőmérséklet és a szél miatt kevésbé érezzük zavarónak a napsütést, pedig továbbra is nagyon erős az UV-sugárzás, bőrünk 15-20 perc alatt leéghet!

POLLEN

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően a közepes, a csalánféléké a közepes-magas tartományban alakul. A lórom, az útifű, a libatopfélék, a kenderfélék, a hárs és a szelídgesztenye pollenkoncentrációja általában alacsony, bár az útifűé és a hársé esetenként megemelkedhet és elérheti a közepes szintet. Előfordulhat még egy-egy szem a fenyőfélék, valamint ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

BALATON

A sok napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet. Késő délutántól északnyugat felől vastagabb felhők is érkezhetnek, de csapadék az esti órákig nem valószínű. A gyenge vagy mérsékelt( 05-20 km/h ) változó irányú szél délután nyugaton már délire, délnyugatira fordulhat de legfeljebb kissé élénkül meg ( 25-30 km/h ). A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül, a késő esti 24 fok körül alakul.

A víz hőmérséklete Csopaknál 24 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.