Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hidegfronti hatás érvényesül

2016. július 6. 8:49

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint szerdán egy hidegfront mögött érkező egyre szárazabb és az eddigieknél hűvösebb levegő határozza meg időjárásunkat. Eleinte még erősen felhős lesz az ég felettünk, majd egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap. Csapadék nem várható. Az élénk északnyugati szelet többször erős lökések kísérik. A hőmérséklet 26°C közelében tetőzik.

Csütörtökön napos és felhősebb időszakok váltakoznak, csapadéktól nem kell tartani. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 14°C-ig csökken, a maximum 25°C körül ígérkezik. A hétvégén erősödik a nappali felmelegedés, bár szombaton egy gyenge hidegfront átvonul felettünk, de jelentős változást nem okoz az időjárásunkban. A jövő hét első fele ismét hőséget hozhat.

KÖZÉRZET

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés is jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A vércukorszint is alacsonyabbá válhat.

Az UV-sugárzás erős lesz, bőrünk 20-30 perc alatt leéghet.

BALATON

Eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, záporral, zivatarral. Később felszakadozik a felhőzet és több-kevesebb napsütés is várható. A késő délutáni órákban újra lehet záporra vagy zivatarra számítani, főleg a Balaton nyugati medencéjében. A mérsékelt (10-25 km/h) északnyugati, északi szelet gyakran kísérik élénk (25-40 km/h), időnként erős (40-55 km/h) lökések. Délután a Balaton nyugati részén zápor vagy zivatar környezetében is lehetnek erős (40-60 km/h), akár viharos (60-70 km/h) lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27, késő este 20, 21 fok körül alakul.

A víz hőmérséklete Csopaknál 25°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.