Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ennél csak melegebb lesz a héten

2016. július 7. 8:46

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint csütörtökön egy fölénk nyúló anticiklon határozza meg időjárásunkat. Sokat süt a nap, csak kevés felhő jelenik meg az égen. A mérsékelt északnyugati szelet időnként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet maximuma 25°C körül lesz.

Pénteken a több órás napsütés mellett napközben gomolyfelhőkre számíthatunk, a délutáni, esti órákban magas szintű felhőzet is érkezik fölénk. Csapadék nem várható. A hőmérséklet reggel 18°C, délután 28°C körül ígérkezik. Szombaton egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, de jelentős változást nem okoz. A folytatásban egyre melegebb levegő érkezik fölénk, a jövő hét első fele hőséget hoz, amit egy markáns hidegfront zár csütörtökön.

KÖZÉRZET

Fokozatosan megszűnik a hidegfronti hatás, de az erre érzékenyeknél eleinte még előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. A szokásosnál hosszabb reakció idővel is számolhatnak.

UV-SUGÁRZÁS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet arra, hogy csütörtökön a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7.7-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható. Kérjük, fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges, napközben 11:00 és 15:00 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

BALATON

A szél az esti órákra már mindenütt jelentősen legyengül (10-20 km/h), és változó irányúvá válik. Gyengén felhős, vagy derült lesz az ég, túlnyomóan napos idővel, csapadék nélkül. A gyenge vagy mérsékelt (10-20 km/h), jellemzően északnyugati, északi irányú alapszelet időnként élénk (25-35 km/h), helyenként egy-egy erős közeli (40 km/h) lökés is kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 fok körül alakul, késő este 20 fok valószínű.

A víz hőmérséklete Csopaknál 24°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.