Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

NÉHÁNY NAP HŐSÉG KÖVETKEZIK

2016. július 9. 8:28

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint szombaton egy gyenge hidegfront vonul át felettünk.Változóan felhős égre tekinthetünk fel, csapadékra kicsi az esély. A méréskelt északnyugati szélet élénk széllökések kísérik, délután 28°C, este 23°C várható.
Vasárnapra visszatér a meleg, nyári idő, sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Gyenge marad a változó irányú szél, vasárnap reggel 15°C, délután 30°C, este 24°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Rövid ideig tart csak a meleg időszak, a szerdai már erőteljesebb hidegfront előtt hétfőn és kedden 30°C feletti csúhőmérsékletek várnak ránk. A friss modellfutások szerint a szerdai front cspadékot alig, szeles időt azonban bőséggel tartogat számunkra. A front mögött a jövő hét további napjain tartós északnyugati áramlással a sokéves átlagnál hűvösebb, de jórészt száraz levegő érkezik térségünk fölé. A hét végéig csak mérsékelten meleg, gyakran szeles, változóan felhős, de csapadékban szegény napok jönnek.

KÖZÉRZET

Hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Veszprémben kifogásolható a levegő minősége annak magas ózontartalma miatt. Keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek esetében a légzőszervi tünetek előfordulásának esélye megnőtt. Intenzív mozgást végző gyermekek és felnőttek, továbbá az említett betegségben szenvedőknél nagyon enyhe légzési tünetek jelentkezhetnek. A potenciálisan veszélyeztetett emberek, kisgyermekek délutáni órákban minél kevesebbet tartózkodjanak szabadban!

Régiónkban nagyon erős UV-sugárzásra lehet számítani, bőrünk 15-20 perc alatt is leéghet.

BALATON

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délután szakadozottá válik a felhőtakaró, és a gomolyfelhők mellett több órára a nap is kisüt. Egy-egy helyen előfordulhat záporeső. Az északnyugatira forduló szél megélénkül (25-35 km/h), többfelé megerősödik (40-55 km/h). Zápor környezetében egy-egy 60 km/h körüli széllökés sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 29 fok körül valószínű. Késő este 22, 23 fok valószínű.

Csopaknál a víz hőmérséklete 25°C.

POLLEN

A lórom, az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja várhatóan leginkább alacsony, néhol elérheti a közepes szintet. Előfordulhat még egy-egy szem a szelídgesztenye, a hárs, a fenyőfélék, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjéből is. A kültéri allergén gombák koncentrációja több helyen elérheti a magas-nagyon magas szintet.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.