Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Ma érdemes strandra menni!

2016. július 10. 9:14

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu előrejelzése szerint vasárnapra sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Gyenge marad a változó irányú szél, délután 30°C, este 24°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Hétfőn tovább melegszik a levegő, mérsékelt délies szél fúj. Csak kevés felhő jelenik meg az égen, hétfő reggel 18°C, délután 33°C, este 25°C várható. Rövid ideig tart csak a meleg időszak, a szerdai erőteljes hidegfront előtt kedden bőven 30°C feletti csúhőmérséklet vár ránk. A front mögött a jövő hét további napjain tartós északnyugati áramlással a sokéves átlagnál hűvösebb levegő érkezik térségünk fölé. Csütörtöktől vasárnapig szeles, hűvös, a legfrisebb modelfutások szerint csapadékos időre számíthatunk.

BALATON

Reggel, kora délelőtt közepesen, majd általában gyengén felhős, napos időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge( 0-15 km/h ), időnként mérsékelt ( délelőtt 20, néhol esetleg 25 km/h), délelőtt nagyobbrészt északi, északkeleti, majd helyi hatások alakította szél várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30,31 fok körül, a késő esti 23,24 fok körül alakul.

A víz hőmérséklete Csopaknál 25°C.

Térségünkben nagyon erős lesz az UV-sugárzás, bőrünk 15-20 perc alatt leéghet.

KÖZÉRZET

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Meleg nyári időre számíthatunk, sok napsütéssel. Hazánk nagy részén erős lesz az ultraibolya sugárzás a déli órákban. Legyen nálunk fényvédőkrém, napszemüveg, sapka vagy kalap is.

LEVEGŐ

Veszprémben továbbra is kifogásolható a levegő minősége a magas ózontartalom miatt. A keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek esetében a légzőszervi tünetek előfordulásának esélye megnőtt. Intenzív mozgást végző gyermekek és felnőttek, továbbá az említett betegségben szenvedőknél nagyon enyhe légzési tünetek jelentkezhetnek. A potenciálisan veszélyeztetett emberek, kisgyermekek délutáni órákban minél kevesebbet tartózkodjanak szabadban! A meteorológiai előrejelzés alapján a város levegő-egészségügyi helyzetében holnap reggelig lényeges változás nem várható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.