Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Két nap kánikula

2016. július 11. 9:41

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint hétfőn tovább melegszik a levegő, mérsékelt délies szél fúj. Csak kevés felhő jelenik meg az égen, délután 33°C, este 25°C várható.

Kedden is tartja magát a kánikula, száraz, meleg légtömeg határozza meg időjárásunkat. Sok-sok napsütésre számíthatunk, kedden reggel 18°C, délután 35°C, este 25°C körül alakul a levegő hőmérséklete. Szerdától nagyot változik időjárásunk. Egy markáns hidegfront mögött a hétvégéig északnyugati áramlással az eddigieknél több fokkal hűvösebb levegő érkezik. Szerdán és csütörtökön záporokból, esetleg zivatarokból számíthatunk csapadékra, szombat estig az élénk északnyugati szél lesz a fő időjárási elem. Ebben az időszakban a nappali maximum érték kevéssel 20°C felett alakul.

KÖZÉRZET

Országos kánikulával indul a hét. Az éjszakák egyre kevesebb helyen hoznak felfrissülést, napközben csak az Észak-Dunántúlon teheti kissé komfortosabbá a hőérzetünket a megélénkülő déli szél. A nagy melegben fogyasszunk minél több folyadékot, zöldséget, lédús gyümölcsöket! Kerüljük a tűző napsütést a kora délutáni időszakban, hiszen az UV-B sugárzás ismét nagyon erős lesz!

Olyannyira, hogy az OMSZ figyelmeztetést is kiadott, mert a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7.8-es (nagyon erős) UV-B sugárzás várható.

Kérjük, fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges napközben 11:00 és 15:00 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
weboldalon.

BALATON

A sok napsütést elsősorban a késő délutáni óráktól északnyugat felől erősebben megnövekvő fátyolfelhőzet szűri majd. Csapadék nem valószínű. Az általában gyenge vagy mérsékelt (5-20 km/h), eleinte változó irányú, majd egyre többfelé déliesre (DK, D, DNY) forduló alapszél helyenként kissé megélénkülhet (25-35 km/h). A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 fok, késő este 26, 27 fok körül alakul.

A víz hőmérséklete Csopaknál 25°C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.