Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ilyen időre számítson szerdán

2016. július 12. 16:55
A hét eleji forróság után záporok is jöhetnek szerdán.

IDŐJÁRÁS

A Vmeteo.hu azt írja, hogy szerdán egyre közelebb kerül hozzánk egy lassan mozgó hullámzó frontrendszer, de többnyire még sok napsütésre számíthatunk. Napközben többnyire mérsékelt északnyugati szél fúj. Az esti óráktól záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az éjszakai órákban megérkezik a front, megerősödik az északnyugati szél, további zivatarokra van kilátás. A met.hu szerint az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.A hőmérséklet reggel 19°C-ig csökken, a maximum még 30°C közelében ígérkezik.

Csütörtökön szeles, hűvös idő a legvalószínűbb, a délelőtti órákig még lehet csapadék. A következő napokban tartós északnyugati áramlás lesz felettünk, szeles, az átlagosnál hűvösebb idővel, jelentős csapadék nélkül.

ORVOSMETEOROLÓGIA

A met.hu szerint hazánk keleti része fölött továbbra is meleg légtömeg helyezkedik el, hőségre, kánikulára lehet számítani. Elsősorban az Alföldön élőknél jelentkezhet csökkenő koncentrálóképesség, ingerlékenység. Az ország északnyugati részét hidegfront közelíti meg, az érzékenyebb szervezetűeknél a fejfájás, álmosságérzés hátterében légköri okok is állhatnak.

BALATON

A met.hu azt írja, hogy kedd Késő délutántól helyenként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és néhol zápor vagy zivatar kialakulását sem lehet kizárni. A legmagasabb nappali hőmérséklet 35, 36 fok körül alakul. Késő este 26, 27 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 25, a Velencei-tó Agárdnál 24 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.