2023. március 31.
//
Árpád névnap

Balatoni strandon problémáztak a vakvezető kutya miatt

2016. július 29. 14:53
A jegyszedő a vakvezető kutyája miatt nem akart beengedni egy vak nőt az alsóörsi strandra. Egy vendég sietett a segítségére.

A házirendre hivatkozva nem akartak beengedni egy budapesti vak nőt két héttel ezelőtt az alsóörsi strandra, amikor jegyvásárlás után a jegyszedő meglátta, hogy a vakvezető kutyája is vele van. Egy vendég sietett a nő segítségére, akinek sikerült elérnie, hogy hívják fel a jegyszedő főnökét. Ő a szabályoknak megfelelően készségesen invitálta a vendégeket a strand területére.

A nő az esettel kapcsolatban azt mondta a Vehirnek, hogy hiába mehetett végül be, a jegyszedő nem kért tőle bocsánatot. Elmondása szerint a Balaton környékén még nem történt vele hasonló, eddig még majdnem mindenhova beengedték a kutyával. Szegeden egy étteremet kellett kihagynia ugyanezért.

A legtöbb magyar strand szabályzatában hiába áll az, hogy a kutyáknak tilos a belépés,

Magyarországon rendelet szabályozza, hogy a hámmal és azonosítóval ellátott vakvezető kutyák gazdájukkal bárhová bemehetnek.

A Balaton körül egyébként csupán pár helyre lehet kutyát strandra vinni, erről nemrég egy cikket is írtunk.

Kerestük az ügyben az alsóörsi strandot is, ahol kérdésünkre elmondták: lehetetlen, hogy vak vendégeiket és vakvezető kutyáikat ne engedjék a strandjuk területére, hiszen évek óta kiemelten figyelnek erre.

Nagyon ritka az ilyen eset itthon - mondta a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke egy hasonló ügy kapcsán még a TV2 Tények műsorában az év elején. Az akkori eset szintén a cikkben szereplő hölggyel esett meg, akit labradorjával egy étteremtulajdonos nem akart a többi vendég közé engedni.

Ge. Á.

További cikkek

Lehet, hogy Veszprémben él az új rádiós sztárműsorvezető
Lehet, hogy Veszprémben él az új rádiós sztárműsorvezető
Öt év alatt 900-nál is több helyi kisgyermek látogathatott el a Méz Rádió stúdiójába, pár napja pedig az ezredik kisiskolást köszöntötte Szekeres Dávid műsorvezető, az országban is egyedülállónak számító Nyitott rádió program kitalálója. Az Ébredj Veszprém! című reggeli műsor házigazdájától megtudtuk, több éve őt is egy hasonló élmény inspirálta arra, hogy a rádiózásra tegye fel az életét, és reméli, már találkozott azzal a fiatallal, aki követi őt ezen az úton.
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont csütörtökön.
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Tojás, sonka, kukoricasaláta és a sütemények végeláthatatlan sora: minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol? A közhiedelemmel szemben a tudatos készülődés nem egyenlő a finom falatokról való lemondással vagy a hagyományok eltörlésével. Sőt, egy kis odafigyeléssel több időnk juthat a szeretteinkre, új közös elfoglaltságokat találhatunk, ráadásul pénzt is spórolhatunk. A Rama most ehhez gyűjtött össze néhány praktikus ötletet és ínycsiklandó húsvéti receptet.
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.