2021. október 22.
//
Előd névnap

Balatoni strandon problémáztak a vakvezető kutya miatt

2016. július 29. 14:53
A jegyszedő a vakvezető kutyája miatt nem akart beengedni egy vak nőt az alsóörsi strandra. Egy vendég sietett a segítségére.

A házirendre hivatkozva nem akartak beengedni egy budapesti vak nőt két héttel ezelőtt az alsóörsi strandra, amikor jegyvásárlás után a jegyszedő meglátta, hogy a vakvezető kutyája is vele van. Egy vendég sietett a nő segítségére, akinek sikerült elérnie, hogy hívják fel a jegyszedő főnökét. Ő a szabályoknak megfelelően készségesen invitálta a vendégeket a strand területére.

A nő az esettel kapcsolatban azt mondta a Vehirnek, hogy hiába mehetett végül be, a jegyszedő nem kért tőle bocsánatot. Elmondása szerint a Balaton környékén még nem történt vele hasonló, eddig még majdnem mindenhova beengedték a kutyával. Szegeden egy étteremet kellett kihagynia ugyanezért.

A legtöbb magyar strand szabályzatában hiába áll az, hogy a kutyáknak tilos a belépés,

Magyarországon rendelet szabályozza, hogy a hámmal és azonosítóval ellátott vakvezető kutyák gazdájukkal bárhová bemehetnek.

A Balaton körül egyébként csupán pár helyre lehet kutyát strandra vinni, erről nemrég egy cikket is írtunk.

Kerestük az ügyben az alsóörsi strandot is, ahol kérdésünkre elmondták: lehetetlen, hogy vak vendégeiket és vakvezető kutyáikat ne engedjék a strandjuk területére, hiszen évek óta kiemelten figyelnek erre.

Nagyon ritka az ilyen eset itthon - mondta a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke egy hasonló ügy kapcsán még a TV2 Tények műsorában az év elején. Az akkori eset szintén a cikkben szereplő hölggyel esett meg, akit labradorjával egy étteremtulajdonos nem akart a többi vendég közé engedni.

Ge. Á.

További cikkek

Fókuszban a foglalkoztatás
Fókuszban a foglalkoztatás
Nyolcadik alkalommal tartottak Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumot a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében, ezúttal online formában.
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
Megkezdődtek az ’56-os megemlékezések Veszprémben
A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet a rendőrkapitányság épületében tartott megemlékezést csütörtök délután.
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
A főút négysávosítása és a 82-es úttal való összekötése mellett tervben van többek között egy gyulafirátóti elkerülő építése, valamint a Füredi és Pápai út csomópontjai közötti szakasz négynyomúsítása.
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új helyszínen nyitotta meg kapuit a veszprémi Pannon Egyetem konditerme az egyetemi tornacsarnok pinceszintjén.
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Egyre többször fordul elő, hogy magánszemélyek a közösségi médiában létrehozott profilok alatt cukrászati termékeket árulnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém megyei munkatársai olyan tortakészítőknél végeztek ellenőrzéseket, akik a közösségimédia felületeit használták termékeik bemutatására és eladására.