Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
14°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
14°C

Kellemes nyári idővel indul a hét

2016. augusztus 8. 9:06 // Forrás: vmeteo.hu/idokep.hu

HŐMÉRSÉKLET

Hétfőn anticiklon határozza meg időjárásunkat, hatására szinte zavartalan lesz a napsütés, alig jelenik meg felhő az égen. Gyenge marad a változó irányú szél. A hőmérséklet 26°C közelében tetőzik.

Kedden is tartja magát a száraz, napos idő, gyakorlatilag felhőtlen éggel. Gyenge délkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 17°C-ig csökken, a maximum 27°C körül ígérkezik.

Szerdán hidegfront vet véget a kelleme nyári időnek. Többször erősen megnövekszik a felhőzet, kevés csapadék is hullhat. Megerősödik az északnyugati szél, a hőmérséklet pedig alig éri el a 20°C-ot. A folytatásban marad az átlagosnál hűvösebb idő, számottevő melegedés inkább csak vasárnaptól várható.

KÖZÉRZET

Hétfőn frontmentes idő várható, viszonylag kedvezően alakul az élettani helyzet. A szélre érzékenyek panaszai is várhatóan enyhülnek. A napsütéses időben a jó hangulat és közérzet lesz a jellemző. Nem kell hőségre számítani, de a hőérzet a derült, gyengén felhős időben több fokkal a mért értékek felett alakul. A melegedésre fokozottan érzékenyek körében enyhe fejfájás, vérnyomás-ingadozás felléphet. Ajánlott a folyadékbevitel fokozása.

Az UV-sugárzás országszerte nagyon erős lesz, nagy a leégésveszély. 10 és 16 óra között lehetőleg kerülje a tűző napon tartózkodást.

A pollenterhelés növekszik, a csalánfélék mellett már a parlagfű pollenje is egyre több panaszt okozhat azallergiások körében.

BALATON

A Balaton aktuális hőmérséklete 23 Celsius-fok, strandolásra alkalmas.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.