2021. március 5.
//
Adorján névnap

Önálló kategóriába kerülhetnek a kastélyszállók

2008. március 28. 22:45
MTI
A szállodák osztályba sorolásáról szóló rendelet korszerűítése keretében várhatóan még az idén bevezetik a kastélyszálló kategóriát - mondta Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke. A módosító javaslat jelenleg az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium döntésére vár. Az egyesület reményei szerint a parlament még az idén döntést hozhat az ügyben.
Niklai példaként említette, hogy a szabályok szerint az ötcsillagos kategóriához kötelezőliftet építeni a szállodában, míg a kastélyszállókban erre többnyire nincs mód. Glaser Gyula, a Magyar Kastélyszállodák Egyesületének elnöke azt mondta: a kastélyszálló kategóriába sorolás kritériumainak lényege, hogy az adott szálloda legalább háromcsillagos legyen, rendelkezzen bemutatható történelmi háttérrel és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtson. Az egyesület 2007 decemberében alakult, jelenleg 13 szállodát és egy éttermet tömörít magába. Magyarországon 30-35 kastélyszálloda műödik.
Füssy Angéla

További cikkek

Megjelent a szigorításokat szabályozó kormányrendelet
Megjelent a szigorításokat szabályozó kormányrendelet
Így kell élnünk hétfőtől.
Orbán: most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk
Orbán: most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk
Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a közrádióban. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.
Olvasóink kérdeztek, a polgármester válaszolt
Olvasóink kérdeztek, a polgármester válaszolt
Főleg a közlekedéssel kapcsolatban kérdezték olvasóink Porga Gyulát, de ezen kívül kíváncsiak voltak arra, hogy lesznek-e újabb játszóterek a városban, valamint, hogy hogyan maradnak fenntarthatóak az Európa Kulturális Főváros 2023 projekt fejlesztései. Cikkünkben mutatjuk, mit válaszolt ezekre a kérdésekre a polgármester.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.
Stratégiai partner lesz a MOME és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Stratégiai partner lesz a MOME és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Stratégiai megállapodást kötött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. az Európa Kulturális Fővárosa projekt minél sikeresebb megvalósítása érdekében. Az egyetem, mint a művészetek, a design és a kreativitás világszínvonalú oktatási és kutatási központja számos területen segíti a VEB 2023 Zrt. munkáját. Az együttműködés részeként a hallgatók, az oktatók és az EKF partnerek együtt dolgoznak a dizájn és innováció területén megvalósuló projektek sikeres megvalósításán.