Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ellenzék: hazugság, szűklátókörűség, felelőtlenség

2016. szeptember 12. 18:58 // Forrás: mti
Az ellenzéki politikusok reagáltak Orbán Viktor parlamenti ülésszak-nyitó beszédére.

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke hazug riogatásnak nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfői napirend előtti felszólalásában közölte: Brüsszel a baloldali vezetésű városokkal és kerületekkel akar majd megegyezni a menekültek betelepítéséről. Varju László, a párt alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő a "szokásos hazugságaival" kezdte felszólalását, amikor a foglalkoztatásról, a gazdaságról, az államadósságról és a bérekről beszélt. A független képviselő kijelentette, hogy a valóságban sokkal rosszabbul mennek a dolgok, mint ahogy azt a miniszterelnök bemutatta. Hazug riogatásnak nevezte azokat a kijelentéseket, amelyik szerint Brüsszel a baloldali vezetésű városokkal és kerületekkel akar megegyezni a menekültek betelepítéséről. Egyetlen polgármesternek sincs nagyobb hatalma a miniszterelnöknél, ezért fel kell tenni a kérdést, hogy Orbán Viktor miért hárítja a felelősséget a települések vezetőire, miközben idén február 20-án Brüsszelben személyesen írta alá a kvótákról szóló EU-s nyilatkozatot - fogalmazott Varju László. A DK szerint az október 2-i referendum nem a kvótákról, hanem Magyarország EU-tagságáról szól, amit csak akkor lehet megvédeni, ha a szavazók távol maradnak az "álnépszavazástól".

Az LMP szerint a kormány szűklátókörűen, csak a saját rövidtávú politikai szempontjai alapján kezeli a migráció kérdését - mondta Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezetője Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva hétfőn az Országgyűlésben. Az LMP képviselőcsoportjának vezetője úgy vélte: ha ez nem így lenne, akkor a kormány nem kezdeményezte volna az "embereket is hülyének néző", a társadalomban indulatokat, gyűlöletet gerjesztő plakátkampányt. Hangsúlyozta: az LMP súlyos problémának tartja, hogy az Európai Unió nem került közelebb a migrációs válság tartós és a megnyugtató kezeléséhez, és ebben Brüsszel mellett megvan a felelőssége a magyar kormánynak is. "Nem lehet csak Brüsszelre mutogatni". A menekültválság megoldásához véget kell vetni az erőforrások szélsőségesen egyenlőtlen elosztásának, korlátozni kell a globális kapitalizmust és nem csak látszatharcot kell folytatni a klímaváltozással.

A Jobbik elnöke az október 2-i kvótareferendumon való részvétel és a nem szavazat mellett érvelt az Országgyűlésben a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva. Vona Gábor a miniszterelnök baloldali vezetésű településekhez intézett szavait ugyanakkor nem tartotta elegánsnak és azt mondta, lassan eljutnak oda, hogy aki nem lép egyszerre, húsz migránst kap estére. A jobbikos politikus úgy látta: a voksolásnak egyetlen, valódi tétje van, hogy jogilag érvényes lesz vagy sem. Kiemelte: ha érvényes és eredményes lesz, valamilyen törvénymódosításra, vagy alaptörvény-módosításra lesz szükség, és visszakerülnek oda, amit már tavasszal javasolt a Jobbik - jegyezte meg az ellenzéki politikus. Ugyanakkor ha nem lesz érvényes a népszavazás, Brüsszelnek aduászt adnak a kezébe, papírja lesz róla, hogy Magyarország jogi értelemben nem utasította el a kvóták bevezetését. Ez óriási veszély, és ha mégis bekövetkezik, akkor az a kormányfő felelőtlenségének lesz köszönhető. Ebben az esetben a miniszterelnök felelőssége az, hogy mondjon le - jelentette ki Vona Gábor.

vehir.hu
további cikkek
Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. tegnap 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57 Veszprémi politikus is felkerült a Fidesz-KDNP EP-listájára választás 2024 Veszprémi politikus is felkerült a Fidesz-KDNP EP-listájára Kiderült, hogy a kormánypártok mely politikusai szerepelnek majd a listán a június 9-ei európai parlamenti választásokon. A listavezető Deutsch Tamás, a huszonegy fő között pedig egy veszprémi politikus is van. 2024. április 11. 14:33 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.