Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C

Ők a leglehengerlőbb veszprémi szoborfiúk

2016. szeptember 13. 20:30
Michelangelo feladta a leckét 1504-ben: a Dávid-szobor valószínűleg elvinné a koronát a szoborfiúk szépségversenyén. De mi történne, ha ezt a képzeletbeli versenyt a veszprémi szoborsrácok között rendeznénk meg?

Mi megtettük - egy rövid túra keretében, egy előzetes válogatást követően öt veszprémi úriember szobrát kerestük fel, hogy megnézzük, ki kapná a legjobb szobor címét. Természetesen a lista és a végeredmény is meglehetősen szubjektív - egyetlen kritérium volt, hogy a szobrok egész alakosak legyenek -, éppen ezért kommentben várjuk, a kedves olvasók miként döntenének.

Ha felkeresné a videóban szereplő szobrokat, itt találja őket:

  • Radó Károly: A golyózó fiú - Dózsaváros, Martinovics tér
  • Tar István: József Attila - Egyetemváros, Kemecse utca, a Vetési Gimnázium előtt
  • Marton László: A vándor Petőfi - Színházkert
  • Laborcz Ferenc: Fiú labdával - Egyetemváros, Csermák utca - Victor Hugo utca sarka
  • Bors István: Fiú kecskével - Egyetemváros, Wartha Vince utca, a Chianti Étterem oldalán

Nem feledkeztünk meg a lányokról sem, a következő videónkban őket vesszük górcső alá.

Bertalan Melinda
Ge. Á.
további cikkek
Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41 Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. 2024. május 15. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.