Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fiatalnak lenni jó, Veszprémben fiatalnak lenni még jobb!

2016. szeptember 16. 18:33
Fiatalok lepték el az Aréna előtti teret pénteken. Sportprogramok, vetélkedők, kézműves sátor, lézerfegyverek, Majka és Curtis és még egy halom izgalmas dolog!

A városvezetés a Fiatalok Évében rengeteg programmal és kedvezménnyel igyekezett a fiatalok kedvére tenni, de a csúcspontnak mégis a tegnapi Fiatalok Napja számít. Sokan éltek a Randi Szerda kedvezményeivel és az ösztöndíjprogramnak is nagy sikere volt, de az év még nem ért véget!

„Közösség, fiatalok, Veszprém. Ezt a három vezényszót tartottuk szem előtt, amikor programokat szerveztünk nektek. Hiszen ez az év rólatok szól!” – kezdte köszöntőjét Ovádi Péter önkormányzati képviselő, aki arra is kitért, hogy a fiatalság idén bizonyította a tettrekészségét és rátermettségét.

Ha az összes programot fel akarnánk sorolni, hosszúra nyúlna a cikk, de azért szemezgetünk: A Toyota Veszprém egy hibridautót hozott, kézműves sátorral készült a Birs Egyesület, a Fischer Mór Porcelánipari Szakiskola jóvoltából ki lehetett próbálni a porcelánfestést.

A Lélektér Alapítvány, az Új Nemzedék Központ, az Ifjúsági Ház és az EuroDirect is képviseltették magukat. A STÉG a longboardozással ismertette meg az érdeklődőket és akkor még nem esett szó a Veszprémi Toborzó és Érdekvédelmi Központ repülőgép szimulátoráról és a lézer fegyver-showjáról, illetve a Veszprémi Rendőrkapitányság részegszemüvegéről és tenyérnyomat vételéről.

Fél hattól a sportoké volt a főszerep: MMA, fitness és zumba bemutatók zajlottak a színpadon.

A csapatverseny eredményhirdetésére fél nyolckor került sor. A díjakat Porga Gyula, Veszprém polgármestere adta át. Elsőként köszönetet mondott azoknak, akik lehetővé tették azt, hogy a mai nap megvalósulhasson, illetve azoknak is, akik egész nap azon fáradoztak, hogy a fiatalok biztonságos keretek között szórakozhassanak. A polgármester bízik abban, hogy jövőre ugyanitt és legalább ugyanennyi fiatallal fog újra találkozni.

Összesen hat csapat mérte össze tudását. A feladatok során szükség volt a logikára és a kézügyességre is: a kihívások között szerepelt az újságcikk írás, jelvénykészítés és zenés feladat is akadt.

Az eredmény a következőképp alakult:

1. helyezett csapat: Álomörs
Nyereményük: belépő a Sobri Jóska Kalandparkba

2. helyezett csapat: Iparisok
Nyereményük: belépő a Balaton Pláza Cinema Citybe

3. helyezett csapat: Gasztro
Nyereményük: belépő egy SEHA mérkőzésre

A Kraft, a Közgáz és a Séfek csapata vigaszdíjat vehetett át.

Nyolckor pedig megérkezett a színpadra Majka és Curtis, akiket – a sikoltozásból ítélve – talán az est sztárjainak is nevezhetünk. Őket Sub Bass Monster, a gyulafirátóti fenegyerek váltotta, zárásig pedig Davelogan biztosította a hangulatot és a talpalávalót.

Fotók: Tál Dominik és Domján Attila

Galéria
Fiatalok Napja
Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.