2023. március 31.
//
Árpád névnap

Javult a közbiztonság a Balaton és a Velencei-tó környékén

2016. szeptember 20. 14:59
mti
Javult a közbiztonság a Balaton és a Velencei-tó körül a nyári turisztikai szezonban - jelentette ki a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes kedden Tihanyban, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonzáró értekezletét követő sajtótájékoztatón.

Halmosi Zsolt szép eredménynek minősítette, hogy a térségben huszonkettőről négyre csökkent a gépkocsilopások száma, 33 százalékkal mérséklődött a lopások száma, és több mint 50 százalékkal kevesebb gépkocsit törtek fel, mint tavaly. Idén kevesebb halálos és súlyos sérüléssel járó baleset történt, a könnyű sérüléssel végződő vagy csak anyagi kárt okozó közlekedési balesetek száma azonban kis mértékben emelkedett. A közbiztonság növeléséhez a rendőrség mellett a társszervek és a civil szervezetek prevenciós munkája, valamint az ott nyaraló és ott élő emberek felelős magatartása is hozzájárult.

A migrációs helyzet kezelésében és a határrendészeti feladatok ellátásában jelenleg is mintegy ötezer rendőr szolgál a szerb-magyar határnál. A térségbe valamennyi megyéből és a készenléti rendőrség állományából is vezényeltek rendőröket, azonban ennek ellenére is sikerült a korábbinál jobb közbiztonsági eredményeket elérni a BKKB területén.

Anda György, a koordinációért felelős Veszprém megye megbízott rendőrfőkapitánya kérdésre válaszolva elmondta: a helyi nagy rendezvényeket, például a Harley-Davidson Open Road Festet, a Művészetek Völgyét, a Kékszalagot, a több borfesztivált, tó- illetve öbölátúszást is sikeresen biztosította a rendőrség.

BKKB illetékességi területe Zalakarostól a Balaton és a Velencei-tó mentén egészen Velencéig terjed. A koordinációért tavaly Fejér megye rendőrfőkapitánysága felelt, az idén Veszprém megye látja el ezt a feladatot. A sajtótájékoztatón bejelentették: a következő szezonban Zala megye vezeti a koordinációt.

vehir.hu

További cikkek

Közérdekű munkára ítélték a templomfalra graffitiző fiatalt
Közérdekű munkára ítélték a templomfalra graffitiző fiatalt
Az Ajkai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 140 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt a 21 éves ajkai férfit, akivel szemben műemlék, vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával, folytatólagosan elkövetett rongálás bűntette miatt indult büntetőeljárás – közölte a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya.
Illegális bevándorlókat szállított a férfi
Illegális bevándorlókat szállított a férfi
Az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai szerda délután Ajka és Bakonygyepes közötti útszakaszon ellenőrzés alá akartak vonni egy holland honosságú kisbuszt, és annak vezetőjét.
Karambolozott két személyautó a nyolcason Veszprémnél
Karambolozott két személyautó a nyolcason Veszprémnél
Az észak-balatoni vasútvonalon pályafelújítás lesz március végén és áprilisban
Az észak-balatoni vasútvonalon pályafelújítás lesz március végén és áprilisban
Az észak-balatoni vonalon a korábbi években a Szabadbattyán–Balatonfüred vonalszakaszt villamosították, az állomások részleges akadálymentesítése is megtörtént. Idén a nyíltvonali pályarészek és több állomás átépítését, felújítását végzik el, annak érdekében, hogy megszűnjenek a sebességkorlátozások a vonalszakaszon, a vonatok megfelelő sebességgel közlekedhessenek, ezáltal stabilabbá és betarthatóbbá válik a menetrendszerű vonatközlekedés.
Megyeszerte sok munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél
Megyeszerte sok munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél
Fa dőlt egy autóra a Nosztorin, kidőlt fa akadályozta a forgalmat Cseszneknél.