2020. február 19. // Zsuzsanna névnap

Új gyógyszertár épül a belvárosban

2016. szeptember 28. 17:19
A Kossuth iskola mögött egészségházat épít az önkormányzat, a szomszédos telket pedig értékesítik: ide magánberuházásból gyógyszertár épülhet.

Az Ady Endre utca – Almádi út kereszteződése mellett található, 4715/2 helyrajzi számú telket áprilisban jelölte ki értékesítésre a Közgyűlés, a területet nettó 50 millió forint értékben hirdették meg. A pályázati kiírásra egyetlen érvényes jelentkezés érkezett, a SEVERINUS Vagyonkezelő és Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (90%) és az ASKLEPIOS Gyógyászati Betéti Társaság (10%) közösen nettó ötvenmillió forintot ajánlott a területért.

Az ajánlattevők célirányosan gondolkoztak: ismeretes, hogy a közeljövőben az önkormányzat egészségházat hoz létre a szomszédos, Kabay utcából nyíló telken, ahol háziorvosi rendelőket (a korábban a Hotel parkolóból nyíló épületben, jelenleg átmenetileg a rendelőintézetben működő praxisok) és a védőnői szolgálatot helyezik el. Ehhez az önkormányzati elképzeléshez jól illeszkedik majd az a patika, amit az említett cégek szeretnének létrehozni.

A pályázó, mint a Csillag patikák hálózat gesztora egy olyan sikeres patikaláncot működtet, amely széles termékválasztékának és szolgáltatásainak révén, képzett szakszemélyzete által segíti a betegek és vásárlók egészségesebb életvitelét. A Csillag Patikák hálózatához jelenleg 13 közforgalmú gyógyszertár és 4 fiókgyógyszertár tartozik Veszprém megyében illetve Budapesten, így kellő tapasztalattal rendelkeznek a területen.

(Google)(Google)

A minden gyógyszertárban megtalálható szolgáltatásokon felül törekednek arra, hogy az egészségmegőrző termékek, vitaminok, étrend-kiegészítők, kozmetikumok, orvostechnikai eszközök, gyógyászati segédeszközök széles választékát bemutassák önkiszolgáló rendszerű polcokon. Ennek nagy előnye a betegek, vásárlók részére az, hogy ők is megnézhetik, kézbe foghatják a termékeket, elolvashatják a betegtájékoztatót, első kézből tájékozódhatnak a termékek árairól, így összehasonlíthatják az egyes gyártók ajánlatait és a számukra legnagyobb értékkel bírót választhatják. A gyógyszerkiadó pénztáraknál a legmodernebb pay-pass-os bankkártyás fizetési lehetőség is elérhető, illetve szerződésben állnak az összes fő egészségpénztári kártya kiadóval, így a cafeteriaként kapott juttatásokat náluk is fontos termékekre lehet fordítani.

(illusztráció)(illusztráció)

A vállalkozás a leendő új épületbe helyezné át központját, innen intézné a Csillag patikák gesztori teendőit, így kereskedelmi, marketing, szakmai, informatikai, könyvelési, bérszámfejtői tevékenységét is. A pályázó az egész épületet parkolóval, járdával, akadálymentesen fogja kialakítani, az épület földszintjén gyógyszerészeti, orvosi és egyéb szolgáltató funkciót kíván működtetni. A 200 m2 alapterületű, korszerű önkiszolgáló és hagyományos tára rendszerű kiszolgálással is ellátott, modern betegközpontú gyógyszertárban 8-9 főt foglalkoztatnának.

Az új gyógyszertár várhatóan az egészségház átadásával szinkronban, két éven belül megnyithat.

Söge

További cikkek

Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
Sportcsarnok és tornaterem felújításra pályázik az önkormányzat
A veszprémi stadion területén található sportcsarnok belső felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat- erről döntöttek többek között a január 30-i közgyűlésen.
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Napirend előtt: rangos elismerés az Agórának, átkelő épül a Bedevölgyi utcai csomópontnál
Az Agóra Veszprém rangos állami elismerése és a 82-es út bővítése is téma volt 2020 első veszprémi közgyűlésén.
Évet zártak a képviselők
Évet zártak a képviselők
A várlift, a V-Busz és az Európa Kulturális Fővárosa programért felelős Veszprém-Balaton 2023 Zrt. is témája volt az év utolsó Közgyűlésének.
Napirend előtt: tovább erősítheti nemzetközi kapcsolatait Veszprém
Napirend előtt: tovább erősítheti nemzetközi kapcsolatait Veszprém
Kulturális és kreatívipari pályázatokkal szélesítené kapcsolatait az önkormányzat- mondta napirend előtt Brányi Mária alpolgármester csütörtök délelőtt a Városházán.
Napirend előtt: új egyeztető fórumok és kiemelkedő teljesítményű iskolák Veszprémben
Napirend előtt: új egyeztető fórumok és kiemelkedő teljesítményű iskolák Veszprémben
Újonnan alakult egyeztető fórumok és négy országosan is elismert veszprémi iskola is téma volt a novemberi közgyűlésen.
2020. február 19. // Zsuzsanna névnap