Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A keresztények az igazi üldözöttek

2016. szeptember 30. 21:10
A 21. századi keresztényüldözés és az iszlám hódítás is témája volt annak a konferenciának, amit a Pro Hungaria Sacra Egyesület szervezett péntek délután a Szaléziánumban. Márfi Gyula elmondta azt is, hogyan kellene szolidárisnak lenni a muszlim menekültekkel.

„Hódító iszlám, önfeláldozó kereszténység?!”- ez volt a címe a péntek délutáni konferenciának Veszprémben, ahol többek között a helyi érsek, Márfi Gyula is megszólalt.

A világvallásokról szólva elmondta, érdemes figyelembe venni, hogy az iszlám a legfiatalabb tömegvallás, amit főleg az különböztet meg a többitől, hogy nem csupán egy hitről van szó, hanem egy totalitárius politikai rendszerről, mely vallási résszel van átitatva.

A kommunistákhoz és a nácikhoz hasonlóan a muszlimokban is van egy felsőbbrendűségi tudat másokkal szemben. Ők a vallás szerint osztályozzák az embereket, és mi, akik nem vagyunk muszlimok, hitetlenek, azaz „káfirok”, alacsonyabb rendűek vagyunk hozzájuk képest. Az iszlám szentírásokban több antiszemita szöveg van, mint a Mein Kampfban. A muszlimoknál tanaik szerint meg van az a kettősség, hogy egészen máshogy viselkednek, ha kisebbségben vannak, és másképp, ha többségbe kerülnek- mondta a veszprémi érsek.

Márfi Gyula szerint a muszlimok nehezen integrálhatók EurópábaMárfi Gyula szerint a muszlimok nehezen integrálhatók Európába

Márfi a kereszténységet az iszlámmal összehasonlítva megjegyezte, hogy míg az előbbiben a megbocsájtás számít a legnemesebb cselekedetnek, és a bosszú a legrosszabbnak, addig a Korán szerint ez pont fordítva van. A mohamedánok szerint a megbocsájtás a gyengeség jele, az erőé pedig a harag és a bosszú.

Előadásában kitért arra is, hogy egy-egy eszmerendszer eddig mennyi áldozatot szedett magának: a nácizmus 7 millió, a kommunizmus 100 millió, az iszlám pedig mintegy 300 millió ember haláláért felelős világszerte.

Az érsek szerint ma Európa iszlamizálása miatt érkeznek nagy tömegben a menekültek a kontinensre, akik számára hasznosabb lenne, ha inkább azok támogatnák őket, akik a meghívót küldték -célzott Németországra, és Merkelre.

Márfi Gyula problémásnak tartja a bevándorlók integrálását is, hiszen amit követnek, a saría (iszlám vallásjog) szerint többek között:

  • nincs vallásszabadság
  • nincs szólásszabadság
  • nincs szabad véleményalkotás
  • nincs sajtószabadság
  • nincs egyenlőség a muszlimok és a káfirok közt, és a nők sem egyenjogúak
  • nincs demokrácia
  • a nők megverhetők

Úgy véli, akkor vagyunk igazán szolidárisak a menekültekkel, ha nem „ultraliberális módon” befogadjuk őket, hanem segítünk nekik a hazájuk és vállalkozásaik újjáépítésében.

„Hogy mi lesz akkor, ha itt előbb-utóbb többségben lesznek a muszlimok? Erről nem a politikusokat kell megkérdezni, hanem olyanokat, akik kisebbségként élnek köztük!”

Fakhoury Youssef, a libanoni-erdélyi származású görögkatolikus portálszerkesztő (prochristie.hu) pedig épp erről, és a 21. századi keresztényüldözésről tartott előadást. Beszédét azzal kezdte, hogy megerősítette: Márfi Gyula minden szava igaz, amit a muszlimokról elmondott.

Elmondása szerint a mai napig sokkolónak tartja, hogy sokan nem tudják, hogy a Közel-Keleten is vannak keresztények. Többek között ennek ellensúlyozására indították el a ProChristie nevű honlapot 2010-ben, és azért, hogy szolidaritásukat fejezzék ki az üldözött keresztények iránt.

Fakhoury Youssef szerint Európában sokan magukat és a keresztény értékeket sem ismerikFakhoury Youssef szerint Európában sokan magukat és a keresztény értékeket sem ismerik

Előadásában történelmi példákon keresztül mutatta be, miként hódított az iszlám, mely eredetileg törzsi berendezkedésből vált egy világszerte növekvő politikai-ideológiai rendszerré.

Beszámolójában elmondta, hogy manapság a világban a keresztény üldözöttből van a legtöbb, ám ezek jó része mégis rejtve marad a világ előtt. Ennek okát főleg abban látja, hogy ma nyugaton a baloldali, feminista és liberális mozgalmak a médiával karöltve a kereszténység alapjait támadják, és el akarják azt szakítani az emberektől.

Világszerte szándékosan ölnek, és fejeznek le keresztényeket(legutóbb a franciaországi papot fejezték le egy templomban), gyújtják fel otthonaikat, és zaklatják őket, mégsincs következménye a dolgoknak.

Miközben a Charlie Hebdo elleni támadás után 3 millióan vonultak fel, addig a kétezer megölt nigériai kereszténnyel szinte senki sem foglalkozott. Kettős mércével mérik a dolgokat, és rasszistának nevezik az embereket, ha kritikával illetik az iszlámot- mondta.„Ez az oka annak is, hogy Párizs külvárosa és London keleti része mára muszlimmá vált.”

Ge. Á.
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.