Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pannon UniFest másodszorra

2016. október 10. 20:36
Elstartolt az ifjúsági összművészeti fesztivál és verseny, amely idén immár egy teljes héten keresztül nyújtja a kulturális programok, szakmai műhelyek és előadások garmadáját.

A hétfő esti nyitóünnepség helyszíne a Pannon Egyetem B aulája volt. Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő, a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a második alkalommal életre hívott rendezvény jó úton halad afelé, hogy beírja magát a város hagyományos fesztiváljai közé. Hozzátette: fontosnak tartja az önkormányzat és az egyetem közötti jó kapcsolat ápolását.

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

Szeles József, a fesztivál igazgatója fennkölt gondolatok helyett mindenkit buzdított arra, hogy csemegézzen a programok között. Felhívta rá a figyelmet, hogy a programok nem csupán élvezetesek, de a mindennapi életben is kamatoztatható, sokrétű és hiteles tudással, tapasztalatokkal is szolgálhatnak.

Szeles JózsefSzeles József

A fesztivált először tavalyt októberben rendezték meg azzal a céllal, hogy hogy a tehetséges, határon innen vagy határon túl élő magyar fiatalok megmutathassák művészeti tudásukat. Amellett, hogy neves szakmai zsűri és a nagyközönség előtt is bemutatkozhatnak, a versenyzők rengeteg új szakmai tapasztalattal, tanácsokkal és kapcsolatokkal is gazdagodnak. Természetesen nézőként is garantált az élmény.

A látványos művészeti előadások, kisfilmek, hasznos és egyben szórakoztató programok mind a szabadidő értékes eltöltésére szolgálnak. Ráadásul mindezt teljesen ingyen! Idén a Pannon UniFest kísérőrendezvényeként először rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót.

A megnyitót a Veszprémi Egyetemi Színpad tagjai, Jurák Lili éneke, a Pannon Egyetem Kórusa és Kende Mátyás zongoraművész játéka tette színesebbé.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét kereszténység Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét A Szentatya májusban döntött arról, hogy Bódi Mária Magdolnát a boldogok sorába emeli, ezzel a Veszprémhez kötődő szentéletű személyek között Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre, Szent Margit mellett immáron a vértanúhalált halt fiatal lányt is tisztelhetik a keresztény katolikusok. Van viszont még egy olyan ember, akinek élete összefonódott Veszprémmel, mégis Olaszországban sokkal nagyobb kultusz övezi a nevét, mint Magyarországon. Boldog Ilona a mai Margit-romok között élte az életét, a legendák pedig arról szólnak, hogy itt több csoda is történt az apácával, de mindez csupán egy középkori egyházpolitikai vita miatt lett szélesebb körben ismert. tegnap 15:21 Perverz magyar népmesék? Perverz magyar népmesék? Mindig is arra vágytam, hogy felnőtt fejjel megmutathassam a kislányomnak a kedvenc meséimet, és közösen átéljük újra azt a varázslatos világot. Nem úgy képzeltem azonban, hogy zavartan nézek, hol a gyerekre, hol a tévére, hogy vajon ő is látta-e, amit én láttam. 2024. június 17. 16:01 Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. 2024. június 16. 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.