Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pannon UniFest másodszorra

2016. október 10. 20:36
Elstartolt az ifjúsági összművészeti fesztivál és verseny, amely idén immár egy teljes héten keresztül nyújtja a kulturális programok, szakmai műhelyek és előadások garmadáját.

A hétfő esti nyitóünnepség helyszíne a Pannon Egyetem B aulája volt. Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő, a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a második alkalommal életre hívott rendezvény jó úton halad afelé, hogy beírja magát a város hagyományos fesztiváljai közé. Hozzátette: fontosnak tartja az önkormányzat és az egyetem közötti jó kapcsolat ápolását.

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

Szeles József, a fesztivál igazgatója fennkölt gondolatok helyett mindenkit buzdított arra, hogy csemegézzen a programok között. Felhívta rá a figyelmet, hogy a programok nem csupán élvezetesek, de a mindennapi életben is kamatoztatható, sokrétű és hiteles tudással, tapasztalatokkal is szolgálhatnak.

Szeles JózsefSzeles József

A fesztivált először tavalyt októberben rendezték meg azzal a céllal, hogy hogy a tehetséges, határon innen vagy határon túl élő magyar fiatalok megmutathassák művészeti tudásukat. Amellett, hogy neves szakmai zsűri és a nagyközönség előtt is bemutatkozhatnak, a versenyzők rengeteg új szakmai tapasztalattal, tanácsokkal és kapcsolatokkal is gazdagodnak. Természetesen nézőként is garantált az élmény.

A látványos művészeti előadások, kisfilmek, hasznos és egyben szórakoztató programok mind a szabadidő értékes eltöltésére szolgálnak. Ráadásul mindezt teljesen ingyen! Idén a Pannon UniFest kísérőrendezvényeként először rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót.

A megnyitót a Veszprémi Egyetemi Színpad tagjai, Jurák Lili éneke, a Pannon Egyetem Kórusa és Kende Mátyás zongoraművész játéka tette színesebbé.

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek
Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat Látványosan élénkítette a turizmust a régióban az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat az elmúlt időszakban, és ősszel is több száz programmal készülnek az érdeklődőknek. tegnap 22:04 Francia és argentin ízbombákat telepítettek a Veszprémvölgybe gasztronómia Francia és argentin ízbombákat telepítettek a Veszprémvölgybe Csütörtök délután elindult a második Balaton Wine&Gourmet gasztronómiai fesztivál a Veszprémvölgyben, ami rekordgyorsasággal lett Veszprém egyik nemzetközileg is jegyzett fesztiválja. Idén Argentína magyarországi nagykövete is ellátogatott ide, nem pusztán kedvtelésből. tegnap 2:53 A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Pannon Várszínház A közönség támogatását kéri a Pannon Várszínház Bár az önkormányzat és az Európa Kulturális Főváros program is a színház mellett áll, most mégis a közönsége támogatására is szüksége van a teátrumnak, tették közzé a közösségi médiában. 2023. szeptember 21. 11:17 Öt napig Svájc közelebb lesz, mint bármikor máskor Öt napig Svájc közelebb lesz, mint bármikor máskor Szeptember 20–25. között az alpesi ország vendégeskedik a királynék városában: a Svájci Napok Veszprém-Balatonon rendezvénysorozat keretében nemcsak a közös pontokat ismerhetjük meg, de svájci filmet, színházi előadást is nézhetünk, valamint gasztronómiai különlegességeket is kóstolhatunk. 2023. szeptember 20. 21:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.