Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fidesz: köszönet a veszprémieknek

2016. október 12. 19:29
Veszprémben átlagon felül vettek részt a kvótanépszavazáson, amely jól mutatja az itteniek tudatosságát, és elszántságát. Az országban soha nem nyilvánítottak ennyien azonos véleményt, ezért az alaptörvény módosítás során érvényt szereznek a nemeknek - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerda este a Veszprém Agórában.

A kvótanépszavazáson összesen 3 362 244-en szavaztak nemmel arra, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül előírja nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését. Ez az összes szavazat 98%-a.

„A négy Veszprém megyei választókerületben az országos átlag felett vettek részt az október 2-i népszavazáson, amely jól mutatja az itteniek tudatosságát, és elszántságát. Fényes, és történelmi eredmény született, hiszen soha ennyien sem Veszprémben, sem pedig országosan egy kérdésben nem nyilvánítottak azonos véleményt”- mondta Német Szilárd, aki köszönetét fejezte ki a voksolásokért.

A Fidesz alelnöke úgy látja, hogy az emberek egybehangzó akaratával egy új, és támogató egység született, amely kiáll Magyarország szuverenitása mellett. Azzal, hogy ennyien a pártok felett egy irányba szavaztak, egyértelművé vált, hogy az emberek nem kérnek Brüsszel erőszakos betelepítési politikájából - mondta.

Németh Szilárd a veszprém agórábanNémeth Szilárd a veszprém agórában

Az alelnök szerint az emberek nem csak azt üzenték meg az Európai Unió vezetésének, hogy a magas biztonsági kockázatokkal járó kényszerbetelepítésből nem kérnek, hanem azt is, hogy Brüsszel nem jár jó úton, ha a gazdasági és népesedési problémákat migrációval próbálja megoldani.

Mivel a nemek és a részvétel aránya ilyen magas volt, ezt a magyar alaptörvényben is rögzíteni kell – hangsúlyozta Németh Szilárd. „Ennek lényege, hogy csoportosan nem lehet majd betelepíteni külföldi állampolgárokat Magyarország területére. Brüsszel semmilyen uniós hivatkozással és jogszabállyal nem telepíthet be senkit az Országgyűlés hozzájárulása nélkül”- hangsúlyozta, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány ehhez hasonló módon a csoportos kiutasítást korábban már megtiltotta.

Ha valaki itt szeretne élni, és megszerezné a magyar állampolgárságot, annak egyénileg kell jelentkeznie a magyar hatóságoknál, amelyek a törvények alapján hoznak majd döntést - emelte ki a fideszes politikus.

Kifejtette, hogy az alaptörvény szövegezésében egyértelművé kívánják tenni, hogy az ország alkotmányos és kulturális identitását tilos megváltozatni. Ide tartoznak majd Magyarország területére vonatkozó szabályok és a népesség összetételével kapcsolatos kérdések is. A Parlament a jövő héten tárgyal az alaptörvény módosításról, november 8-án pedig már döntést is hozhatnak.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.