2022. május 21.
//
Konstantin névnap

Temetőszépítés társadalmi munkában

2016. október 28. 15:32
Péntek délutánra több civil szervezet, a honvédség és több iskola diákjai is elfogadták a VKSZ Zrt. meghívását, hogy együtt temetőszépítő munkát végezzenek az alsóvárosi temetőben mindenszentek ünnepére és a halottak napjára készülődve.

Amint azt dr. Temesvári Balázs vezérigazgatótól megtudtuk, a VKSZ Zrt. valamennyi szakterületéről érkező kollégái és a különböző szervezetek, többszintű érintettségük és a szolidaritás elve mentén vállalták az önkéntes munkát, hogy ezzel elődeik, vagy éppen szellemi örököseik előtt tisztelegjenek.

Varga Endre, a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház programvezetője emlékeztetett: a civilek tavaly kezdtek együttműködést a VKSZ Zrt-vel, ennek eredményét tavasszal már láthattuk a Giricses-lépcsőnél. Az önkéntességnek ereje és küldetése van – tette hozzá.

A Magyar Honvédség az elmúlt napokban a megye számos pontján dolgozott a hadisírok gondozásán – tájékoztatott Soós Gyula őrnagy. Köszönetet mondott a résztvevő középiskolásoknak, akik az iskolai közösségi szolgálat keretein belül is dolgozhatnak a hősi halottak emlékének ápolásán.

A temetőszépítésben mintegy száz fő vett részt, és a temető fő közlekedési útvonalai mellett olyan területeket is érintettek, mint a háborús hősök és az irgalmas nővérek sírjai.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön
A hadisírok a béke nagykövetei
A hadisírok a béke nagykövetei
Egyhetes munkával tették rendbe a Vámosi úti temetőben található német-magyar második világháborús katonai temetőt magyar és német katonák a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében. A munkálatok lezárultával csütörtökön ünnepélyesen fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.