2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Fidesz: Kész Zoltán ismét cserbenhagyta a veszprémieket

2016. november 9. 11:55
Nemet mondott az alkotmánymódosításra a parlament és az országgyűlésben városunkat képviselő Kész Zoltán független képviselő is. A Fidesz helyi szervezete szerint ezzel Kész 19 ezer veszprémi véleményét söpörte félre.

Tegnap szavazott a Parlament az alkotmánymódosításról, mellyel a miniszterelnök 3.362.000 ember akaratát kívánta érvényesíteni azzal kapcsolatban, hogy Magyarországra ne telepíthessék be kötelezően a migránsokat a magyarok beleegyezése nélkül. A szavazáson Kész Zoltán független országgyűlési képviselő is részt vett, és nemmel szavazott. A Fidesz szerint ezzel Kész egyértelműen kifejezte állásfoglalását a kvóta mellett – mondta el Ovádi Péter, a FIDESZ-KDNP veszprémi képviselőcsoportjának frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Ovádi Péter Porga Gyula Késznek címzett levelévelOvádi Péter Porga Gyula Késznek címzett levelével

Kész mindezt azok után tette, hogy megválasztásakor azt ígérte, mindig a választókerületében élők akaratát fogja érvényesíteni. Ezzel a döntésével viszont tagadhatatlanul a választókerület lakói ellen ment, hiszen több mint 32 ezer ember szavazott nemmel, ami jócskán meghaladja az anno rá voksolók 14 ezres számát, a választókerület 16 településén ráadásul érvényes is volt a népszavazás. Kész nem csak az ő akaratukat hagyta figyelmen kívül: Porga Gyula polgármester korábban levélben kérte, hogy mondjon igent a parlamentben annak a 19311 veszpréminek az akaratára, akik a kvóta ellen szavaztak. A levélre a mai napig nem érkezett válasz, amennyiben a tegnapi ellenszavazatot nem tekintjük annak.

A Fidesz helyi szervezete szerint ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a kvóta elleni harcban az emberek csak a kormánypártokra számíthatnak, akik továbbra is eleget fognak tenni ennek.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Hartmann Ferenc (MSZP) szerint a polgármester félretájékoztatta a képviselőket a településrendezési eszközök módosításáról. Porga Gyula azt mondja, csak előzetes döntés született a közgyűlésen.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció a mai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását - jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Ovádi: több mint kétszázezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló kérdőívét
Már több mint 230 ezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán közösségi oldalán.
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.