2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Mire figyeljenek a karácsonyi árusok?

2016. november 21. 15:19
A karácsonyi vásár eladóit tájékoztatta a kormányhivatal a vásári tevékenységgel kapcsolatos jogszabályokról hétfő délelőtt a Kossuth utcán.

Dr. Dobó-Kocsis Veronika, a Veszprém Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságának vezetője rövid összefoglalót tartott, amiben a leggyakoribb hibákra hívta fel a figyelmet, illetve ezek elkerülésére intette a kereskedőket.

Hangsúlyozta: fontos, hogy az árakat jól láthatóan, egyértelmű módon, írásban tüntessék fel minden termék esetében. A gyakori hibák közé tartozik, ha a csomagolóanyaggal együtt mérik a terméket, mert így a papírt is a termékkel azonos egységáron számítják fel, amivel megkárosítják a vásárlót. Fontos, hogy az árusításhoz hitelesített mérőeszközöket használjanak, ezt a hatóságok ellenőrizni is fogják. A vásárlásról minden esetben nyugtát kell adni, amivel a hibás termékkel kapcsolatos szavatossági ügyintézéskor a vevő igazolhatja a vásárlást. Elhangzott az is, hogy a vállalkozó nevét és székhelyét jól látható módon fel kell tüntetni, hogy a vásárlók tudják, hova fordulhatnak panaszaikkal. Különösen műszaki cikkek esetében fontos, hogy a vállalkozók ellenőrizzék, azok biztonságosak-e. Ezt a www.nfh.hu és a www.piacfelugyelet.hu weboldalakon tehetik meg.

Dobó-Kocsis Veronika hozzátette: bízik abban, hogy a karácsonyi vásáron résztvevő vállalkozók ügyelnek ezekre a szempontokra. Megjegyezte, a hatóság nem szankcionálni akar, hanem partnerként segíteni az árusok munkáját.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.