Hozzávalók:
30dk babapiskóta
3ek porcukor
30dkg szilva
30dkg mascarpone krém
2dl tejszínhab,
kemény habbá verve
1 narancs reszelt héja
2ek barnacukor
késhegynyi fahéj
2dl tej
1dl vörösbor
A tejszínhabot kemény habbá verjük, és összekeverjük a mascarpone sajttal és a reszelt narancshéjjal. Egy lábosban felolvasztjuk a barnacukrot, és hozzáadjuk a szilvát. Addig főzzük, míg krémes, lekvárszerű állagot kapunk, ha kell villával kissé összetörjük. Felengedjük vörösborral és a fahéjjal ízesítjük. A piskótát a porcukros tejben kissé puhítjuk, és poharakba, kehelybe vagy tálba rendezzük. Erre kanalazzuk a narancsos mascarpone krémet, melyre kerül a vörösboros szilva ragu. Majd ismét a hab következik, és erre a szilva.
Ha így, rétegezve megtelt a kehely, a tetejére kevés fahéjat szórunk, esetleg pirított mandulát vagy mogyorót szórhatunk még rá. Mindenképpen alaposan hűtsük le, mert úgy adja ki igazán az ízeit. Két kanál CSIKOS forraltboros szilvalekvárral még jobb eredményt érhetünk el.