Hozzávalók:
400g liszt 400g vaj 340g porcukor 8 tojás 1 sütőpor 1ek frissen reszelt gyömbér 100g marcipán 100g aszalt barack 100g aszalt szilva 1 citrom reszelt héja 1 vaníliás cukor 100g sótlan mogyoró vagy mandula
Először a vajat, a vaníliás cukrot, illetve a porcukrot alaposan keverjük ki, egészen addig, amíg könnyű és habos lesz. Ezután a tojások sárgáját is hozzáadjuk a vajas-cukros keverékhez. A felaprított mogyorót, aszalt gyümölcsöket, – amelyek arányán igazából ízlés szerint változtathatunk is – el kell kevernünk a sütőporral elegyített liszttel, valamint a citrom lereszelt héjával. Ezután, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A habot keverjük hozzá a vajas-cukros masszához, végül pedig belekeverjük a lisztes aszalt gyümölcsös keveréket és a marcipánt is.
Amikor az összes hozzávalót beledolgoztuk, csak annyi dolgunk van, hogy előmelegített sütőben, körülbelül 180 fokon süssük készre a süteményt. Nagyjából 45 perc szükséges ahhoz, hogy teljesen átsüljön a gyümölcskenyerünk. Ha elkészült, pihentessük kis ideig, míg kihűl. Ez a mennyiség két közepes őzgerinc formához lesz elegendő. Ha kellően kihűlt, csak utána szeleteljük, és ezt követően tálaljuk. Nagyon fi nom, ha olvasztott csokoládéval vonjuk be a formából kivéve a kihűlt süteményünket. Tálaláskor kanalazzunk mellé a CSIKOS Körtelekvárjából, mert nagyszerűen harmonizál a sütemény ízeivel.