Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
13°C

Több megyében 90 kilométer/órás sebességű széllökések lehetnek

2016. december 1. 8:07 // Forrás: mti
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) időjárás-előrejelző és veszélyjelző osztálya csütörtökön éjjel figyelmeztető előrejelzést adott ki az ország egész területére péntek éjfélig.

Közölték azt is, hogy Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, valamint Veszprém megyék területén a legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométert.

A várt széllökések így a három fokozatú skála 2., azaz narancs fokozatát érik el. Felhívták a figyelmet arra, hogy az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/oldalon.

Csütörtökön jórészt erősen felhős, vagy borult lesz az ég felettünk, csapadék csak elvétve alakulhat ki, havas eső, gyenge eső formájában. Kevés hó is eshet, mely azonban nem marad meg. Az élénk nyugati szél az eddigieknél enyhébb levegőt sodor fölénk, délután 5°C, este 2°C körül alakul a levegő hőmérséklete - írja a VMeteo.hu.

Pénteken vonul át felettünk a ciklon hidegfrontja. Hatására még szokatlanul enyhe lehet a reggel, napközben aztán megkezdődik a hideg levegő beáramlása, nem is akárhogy. Megerősödik az északnyugati szél, viharos, 50-60 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A felettünk robogó megtépázott gomolyfelhőzetből kezdetben zápor, havas eső zápor, déltől egyre inkább hózápor fordulhat elő. A pénteki hőmérséklet hullámvasútra kerül, a reggeli 5°C körüli hőmérséklet délre 8°C közelébe is emelkedhet, este 0°C várható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.