Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új csoportszobákkal bővül az Aprófalvi Bölcsőde

2016. december 8. 16:59
Az Aprófalvi Bölcsőde jelenleg hat csoportban 72 gyereket tud ellátni. Hamarosan újabb két csoporttal és 24 férőhellyel bővülhet.

A bölcsődét 1982-ben adták át, a nyolcvanas évek végére azonban rohamosan csökkenni kezdett a születések száma, egyre kevesebb gyereket írattak be az intézménybe, kevesebb csoporttal működtek, az üresen maradt épületrészt pedig bérbe adták. Egy ideig fitnesz-centrum működött ezekben a termekben, amiket most újra alkalmassá tesznek eredeti feladatuk ellátására.

Barbainé Bérci Klára intézményvezető arról számolt be, hogy a lakótelepen sok a több gyereket is vállaló fiatal család, és a környéken újabb lakások is épülnek, ami az igény további növekedését vetíti előre, ezért is vált indokolttá az intézmény bővítése.

A munkálatok hétfőn kezdődnek és 110 napot vesznek igénybe – mondta el Kuti Attila, a kivitelező Kuti és Fia Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: igyekeznek az intézmény életritmusához igazodni, és a lehető legkevésbé zavarni az ellátást ebben az időszakban.

Kuti AttilaKuti Attila

Veszprémben ez az első olyan pályázati elem a 2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban, amiben elkezdődhet a kivitelezés – tájékoztatott a helyszínen Brányi Mária alpolgármester. Hozzátette: 2016 a Fiatalok Éve városunkban, és ezért különösen örömteli, hogy a legfiatalabb veszprémieket szolgáló fejlesztéssel gazdagodik a Cholnoky városrész.

Brányi MáriaBrányi Mária

A konkrét beruházás 23 millió forintból valósul meg, a projekt teljes költségvetése 40 millió forint, amiben a tervezés, előkészítés és más ráfordítások is szerepelnek. A bölcsődét ezen túl is fejlesztik majd: a következő projektben az épület energetikai korszerűsítése valósulhat meg.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.