Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Ráhangolódás az ünnepre

2016. december 19. 12:55
Ajándékcsomaggal, ünnepi műsorral, és ebéddel várta az idősöket a VKTT Egyesített Szociális Intézmény hétfő délelőtt a Hittudományi Főiskolán.

Magyarország lakossága a 2011-es népszámlálási adatok szerint 9 937 628 fő volt, ebből 1 154 149-en 70 évesnél idősebbek voltak, tehát az ország minden tizedik lakosa ebbe a korosztályba tartozik.

Magyarországon minden 10. ember 70 évnél idősebbMagyarországon minden 10. ember 70 évnél idősebb

A Veszprémi Kistérségű Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény közel 20 esztendeje végez idősgondozási feladatokat, összesen 6 telephelyen. Ahogy minden évben, idén is karácsonyi ünnepséggel várta gondozottjait a Hittudományi Főiskolán, ahol Leblanc Győző és Tóth Éva műsorával, ebéddel, valamint ajándékcsomag átnyújtásával igyekeztek hozzájárulni a karácsonyi hangulathoz.

Tóth éva és leblanc győző adott ünnepi műsortTóth éva és leblanc győző adott ünnepi műsort

Az ünnepségen Porga Gyula polgármester köszöntötte a jelenlevőket, aki beszédében az intézmény munkáját dicsérve elmondta: „mindenkinek szüksége van azokra az apró gesztusokra, melyek a mindennapokat szebbé teszik. Az a szolgáltatás, amit a város nyújt, nem csak tárgyiasult formáról szól, hanem az ember és ember közötti interakcióról is.”

A polgármester a karácsonyi és újévi jókívánságok után azt mondta, bárki „csodává válhat”, ha a gesztusokkal hozzá tud járulni mások mindennapjainak szebbé tételéhez.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.