Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meghalt Carrie Fisher

2016. december 27. 19:06 // Forrás: EW, Variety
A Csillagok Háborúja Leia hercegnőjét játszó színésznő hatvan évet élt.

A színésznő halálhírét kedd este közölte több amerikai filmes lap, így az Entertainment Weekly és a Variety is.

Carrie Fisher pénteken egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőgépen kapott szívrohamot, innen szállították kórházba, ahol úgy tűnt, sikerült stabilizálni az állapotát. Halálhírét a család szóvivője is megerősítette.

Carrie Fisher Debbie Reynolds színésznő és Eddie Fisher énekes gyermekeként látta meg a napvilágot 1956. október 21-én. Két éves volt, amikor szülei elváltak, és apja feleségül vette Elizabeth Taylort. 12 évesen már anyja mellett szerepelt egy night club színpadán. Középiskolai tanulmányait nem fejezte be, inkább Broadway-musicalekben szerepelt. Első filmjét 17 évesen forgatta, egy teniszezőt alakított a Shampoo-ban, aki elcsábítja anyja szeretőjét.

Az ismertséget két évvel később a Csillagok Háborúja hozta meg számára - a klasszikussá vált sci-fi három további folytatásában: A Birodalom visszavágban, A Jedi visszatérben és az Ébredő Erőben alakította Leia Organa hercegnő szerepét.

A Csillagok Háborúja után azonban színészi karrierje megfeneklett, a filmek, amelyekben szerepelt, sorra megbuktak, a mazaginokban leginkább alkohol- és drogproblémái miatt szerepelt.

1987-ben Képeslapok a szakadékból címmel részben önéletrajzi ihletésű regényt írt, aminek aztán a forgatókönyvét is kidolgozta: az 1990-ben mozikba került változatban Meryl Streep játszotta a főszerepet. Ez a siker indította arra, hogy forgatókönyvekkel foglalkozzon, így olyan mozik elkészítésében működött közre, mint az Apáca show.

Carrie Fisher idén több projekten is dolgozott: szerepelt a Katasztrófa című sorozatban - ennek londoni forgatásáról utazott haza múlt héten, amikor rosszul lett -, és a jövőre mozikba kerülő új Csillagok Háborúja epizódban ismét Leia szerepét vállalta volna.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.