Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Büszkék vagyunk az összetartó közösségünkre

2017. január 3. 11:05
Némedi Lajos, a városüzemeltetésért felelős alpolgármester is megosztotta újévi gondolatait olvasóinkkal.

"2016 egyszerre volt a nyugalom és a fejlődés éve. A fejlesztések tekintetében nem a legnagyobb volumenű beruházásokat hajtottuk végre, ám így is, amelyek megvalósultak, azok hosszú távon előrelépést jelentenek a veszprémiek életében. Ilyen volt például az év elején a VKSZ Zrt-vel közösen elindított házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési program, amely a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend a veszprémiek körében. Az önkormányzat és a lakosság partnersége által sokat léptünk előre Veszprém tisztább, még kulturáltabb városképének megteremtésében.

Emellett természetesen 2016-ban is voltak olyan beruházásaink, amelyekre méltán lehetünk büszkék. Az álltakert turisztikai fejlesztései nem csak a város életében meghatározók, hanem regionális, sőt országos szinten is jegyzett fejlesztések.
Tervezés szintjén komoly előrelépést tettünk a szentkirályszabadjai reptér, a városi uszoda, vagy a csarnok bővítésének vonatkozásában is. Mindezek esetében a közeljövőben elindulhatnak a tényleges építkezési munkálatok is. A legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy Veszprém továbbra is kiegyensúlyozottan, stabilan működő megyeszékhely.

Az idei év is sok feladatot tartogat számunkra. Folytatjuk a tervezett beruházások előkészítését, több esetében pedig elkezdődnek a tényleges munkálatok is. Az intézmények átszervezése kapcsán az önkormányzatnak egy új szerepköre lesz, hiszen az iskolák állami fenntartásba kerülnek, az önkormányzat részéről pedig meg fogjuk találni a módját, hogy milyen módon tudjuk ezután is sikeresen támogatni a veszprémi intézményeket és diákokat.

Veszprémben mindig is büszkék voltunk az összetartó közösségünkre, ebben pedig nagy szerepe van a civil szervezeteknek és városunk nyugdíjasainak. 2017-ben is számítunk az ő együttműködésükre és közös tervezésre."

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.