Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mozgalmas nap volt a Balatonon

2017. január 28. 21:27 // Forrás: mti, katasztrófavédelem
Balatonátcsúszást rendeztek Badacsony és Fonyód között, egy ember a lábát törte Almádinál.

A vártnál sokkal több, 6-8 ezer ember élt a BalatonÁtcsúszás lehetőségével, és kelt át a befagyott tavon szombaton - nyilatkozta Kardos Gábor ötletgazda.

A nyári főszezont is túlszárnyaló tömeg lepte el az északi parti Badacsony és a déli parti Fonyód strandjait, az átcsúszás 5,2 kilométerre lévő két végpontját. Az átkelőkből, akik közül sokan különféle téli sporteszközökkel tették meg a távot, szinte élőlánc alakult ki a két strand között.

Nem szakadt be a jég senki alatt, csak esések miatt kellett segítséget nyújtani néhány indulónak - mondta Bagyó Sándor, az eseményt biztosító Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vezetője. A badacsonyi starthelyről indulók az eligazítás mellett kaptak egy segélykérő telefonszámot, illetve egy ingyenes applikációt, amely megmutatja a mentésre indulóknak a hívó GPS koordinátáit.

Az eseményt 16 civil vízimentő biztosította, ők 18 óra körül hagyták el a terepet, miután lánctalpas járművel végigjárták az átkelés útvonalát, és nem találtak rajta senkit.

A tó más részein is rendezvények várták azérdeklődőket: Balatonlellén jégszobrászok alkottak, illetve jégkörhinta is működött. A Balaton jegén vágott hatalmas, kör alakú léket egy motorcsónak motorja és hajócsavarja forgatta körbe.

Sajnos történt baleset is. A Balaton jegén szenvedett súlyos lábtörést egy ember Balatonalmádi káptalanfüredi településrészénél. Miután a mentők rögzítették a bajba került illető lábát, a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók hordágyon hozták ki a sérültet a partra.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.