Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A veszprémi vásárcsarnokban Lúdas Matyival találkozhatnak az érdeklődők

2017. március 20. 18:42 // Forrás: mti
Lúdas Matyi, a gólyalábas Döbrögi és egy szemtelen lúd is feltűnik a veszprémi vásárcsarnokban a keddi bábszínházi világnapon - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Kabóca Bábszínház művészeti titkára.

Sipos Tekla elmondta, hogy a szűk félórásra tervezett, improvizációra épülő jelenet három szereplője Szőke Kavinszki András, Gombai-Nagy András és Szívós Réka lesz. A piacra beszabaduló liba lopkod az árusoktól, de Lúdas Matyi, a gólyalábas Döbrögi és a jelenlévők végül igazságot tesznek - fűzte hozzá a művészeti titkár.

Sipos Tekla elmondta azt is, hogy a villámcsődülettel egyidőben a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban a Zűrbolygó című interaktív bábelőadás látható, amelynek során számos matematika feladványt oldanak meg a gyerekek játékos formában, így segítve a Zénó nevű főhőst űrbéli utazásában. A Harsányi Melinda rendezésében látható előadás érdekessége, hogy egy drón is feltűnik benne - közölte a bábszínház művészeti titkára. A mesedarabot követő kulisszajárás során a gyerekek megfigyelhetik az animációs technika működését, megtapinthatják a díszletet és a színészekkel is beszélgethetnek - tette hozzá.

Sipos Tekla kitért arra is, hogy a március végi színházi világnapot Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnika című meséjéből készült bemutatóval ünnepli a Kabóca Bábszínház, a bábelőadás Pájer Almának, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatójának a vizsgadarabja.

vehir.hu
további cikkek
A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok színház A méltányos időskorról szól a Brémai muzsikosok Vasárnap mutatják be az új színházi évad első nagyszínpadi darabját a Veszprémi Petőfi Színházban, ráadásul a Brémai muzsikusokkal rögtön a gyerekeknek kedveznek. 2024. szeptember 25. 11:55 Markó Róbert: Abban a színházban hiszek, ami gondolkodik a világról Markó Róbert: Abban a színházban hiszek, ami gondolkodik a világról Markó Róbert lassan egy éve vezeti a veszprémi Kabóca Bábszínházat, 2023. októberében nevezték ki, azután, hogy az előző vezető, Szőke Kavinszki András felmondott. Markó Róbertet a társulat kereste meg és közös gondolkodásra invitálta, amelynek következtében végül megpályázta az igazgatói posztot. Beszélgetésünkben szó esett arról, mi a Kabóca ars poeticája, milyen missziói vannak, és hogy melyek azok a művészi attribútumok, melyekre sokan kételkedve, esetleg elítélően tekintenek. Markó Róbert közvetlenül az évadnyitó társulati ülés után fogadott bennünket. 2024. szeptember 23. 21:47 Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház színház Öt premiert, három ősbemutatót tervez a szezonra a Pannon Várszínház A most induló 2024/25-ös színházi évadra vonatkozó terveit ismertette Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója hétfőn, a Hangvillában tartott sajtótájékoztatón. 2024. szeptember 17. 16:55 A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. 2024. szeptember 7. 22:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.