2020. február 21. // Eleonóra névnap

Megújulhat a gyulafirátóti orvosi rendelő

2017. március 28. 10:21
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén, uniós forrásból fejleszthetik a gyulafirátóti orvosi rendelőt.

A Posta utca 32. szám alatti ingatlanon a jelenlegi épületegyüttes két részből áll: a Posta utcából nyíló, felújított, korszerű védőnői egységből, illetve a Forrás utcai részben található felnőtt- és gyermekorvosi rendelőkből és azok kiszolgáló helyiségeiből.

Az épület szerkezetileg jó állapotban van, de energetikailag korszerűtlen, a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje időszerű. Az orvosi rendelőket tartalmazó épületrész és a hozzá tartozó parkoló akadálymentesítése is szükséges az elavult épületszerkezetek és hálózatok (belső padlók, falburkolatok, belső ajtók, elektromos hálózatok, gépészeti rendszer, szaniterek, fűtési hőelosztók) bontása és újraépítése mellett.

A gyermekorvosi egységben a váró és a rendelő helyiségek megcserélődnek, ez az elrendezés a helyiségek tájolása és az akadálymentesítés szempontjából is kedvezőbb.

Az orvosi rendelők felújítására hetvenmillió forintot tervez költeni az önkormányzat, teljes egészében pályázati forrásból.

Söge
2020. február 21. // Eleonóra névnap