2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Leszúrta, mert nem végezte el a házimunkát

2008. április 29. 16:34
MNO-sonline.hu
Szíven szúrta feleségét egy kaposkeresztúri férfi, mert az asszony nem végezte el a házimunkát. Tizenkét év börtön kapott.

A 48 éves férfi és felesége 26 éve éltek kaposkeresztúri házukban. Három gyermekük született: a legnagyobb lány már elköltözött otthonról, a két kicsit intézeti nevelésbe kellett venni. Vélhetően azért, mert hogy a házaspár italozó életmódot folytatott, s ilyenkor gyakoriak voltak a veszekedések, a tettlegesség.

Így volt ez tavaly október 7-én is. Italozni kezdtek, s a férfi dél körül már szóvá tette, hogy felesége miért nem végzi el a házimunkát. A veszekedés addig fajult, hogy a férfi felkapott egy 12 centiméteres pengéjű konyhakést és mellkason szúrta feleségét. A szúrás egyenesen a szívbe hatolt, az asszony perceken belül meghalt. A férfi ekkor levetkőztette, lemosta, tiszta ruhát adott rá, majd átment a lányához, hogy jöjjön, mert az anyja rosszul van. Kihívták a mentőket, de akkor már csak a halál beálltát lehetett megállapítani.

A férfi a nyomozás során beismerte tettét, ám a tegnapi tárgyaláson már úgy nyilatkozott: az asszony csak véletlenül beleszaladt a késbe. A bíróság a férfit emberölés miatt tizenkét évi börtönbüntetésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és alkoholizmusa miatt elrendelte kényszergyógyítását. Az ítélet nem jogerős.

Beke G. László

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap