2020. május 25. // Orbán névnap

Az utolsó forduló

2009. május 1. 17:08
Tegnap este kilenckor az VEN polgárok már elindulhattak a szavazósátor felé, miután az utolsó két csapat is bemutatta főműsorát.

A technika ördöge kedden még rosszalkodott és nehezítette a csapatok dolgát, így a Hotel VENthol tegnap tudta bemutatni főműsorát, ami megalapozta az éjszakai szőnyegfelcsavarás hangulatát. A hat óra korainak bizonyult, ennek ellenére sokan felvették azt a bizonyos fekete lakkcipőt, hogy aztán megpörgessék azokat a pöttyös szoknyás lányokat. A VEN in Black csapata pedig már a tomboló tömeg szeme láttára menthette meg a VEN-t az alkoholhiánytól. Csapatfilmjükből kiderül, hogy világmegmentő terveikben gondolkodnak, de minden egyetemi polgár számára a VEN jelenti most a világot, így az ő kezükbe is adtak fegyvert, vízipisztoly formájában.

A VEN in Black élén M ügynök áll, aki nem tudta, hogy kiválasztott, egészen addig a napig… Egy kis akció, kiváló kameratrükkök, remek színészi játék és máris készen van egy újabb VEN Oscar díjra jelölhető alkotás. Nem hiába, hiszen a rendezőpáros, Pálfai Domonkos és Szabó Gábor mindent beleadtak, hogy ne csak egy tradicionális VEN filmet alkossanak, hanem olyat, amit finoman átsző a VEN Szelleme. S ha már VEN Szellem, akkor nem is csoda, hogy a csapatkocsmák előtt üldögélve bukkanhattunk rá az egyik rendezőre.

Rossz eszközök, kevés anyag, tipikus egyetemi kellékek álltak a rendelkezésünkre, de a csapatért alkottunk. Ők adják az erőt, mert amikor kilátástalan a helyzet mindig a csapat tartja bennünk a lelket. Valami pluszt akartunk adni a csapatnak, akik meghálálják szeretettel és egy korsó sörrel. Ez egy jó akciófilm VEN stílusban úgy, hogy a kívülállók számára is érthető legyen – mondta el Pálfai Domonkos.

Az utolsó két csapat főműsora után már csak izgulnunk kell a péntek esti eredményhirdetésig, tehát győzzön a jobbik, folyjék tovább a sör és tartson minden alkonyattól pirkadatig!

Janni Anikó

További cikkek

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
Péntek reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
2020. május 25. // Orbán névnap