2018. május 25., péntek
Orbán névnap

Töretlen népszerűség hatodik éve

  • kult
  • 2017.05.07
    04:29
Hatodik alkalommal díjazták a Sétál a család helyismereti program óvodás és kisiskolás gyerekek Veszprémről készült alkotásait.

Bár a városismereti program 2011 óta gyakorlatilag változatlan tematikára épül, még mindig nagy lelkesedést vált ki a gyerekekből. A Bakony-Balaton Környezetvédelmi és Oktatóközpont (BaBaKO), a Veszprém Megyei Levéltár és a megyei könyvtár helyismereti gyűjteménye által közösen létrehozott sétakönyvet idén 93 óvodás és kisiskolás töltötte ki, miközben a szüleivel, testvéreivel bebarangolta Veszprémet.

Némedi Lajos alpolgármester a péntek délutáni, Jezsuita templomban tartott eredményhirdetésen a kezdeményezés unikális jellegét méltatta. Bár a program korábban az ország figyelmét is felkeltette, máig sem igen tudni hasonló ötletről, amely így ötvözné a családi történetek, a közös séta, a minőségi családi idő és a helyismeret négyesét. Remélem, az így szerzett szép emlékek életre szólóak lesznek – fejezte ki jókívánságát az alpolgármester.

A 93 alkotást egyéni és teljes osztályoknak szóló emlékplakettekkel és oklevelekkel jutalmazta a zsűri, amelyeket a hagyományokhoz híven idén is Gizella királynétől, valamint Némedi Lajos mellett Stiegelmaier Józsefné és Takács Lajos önkormányzati képviselőktől vehettek át a gyerekek.

Annak ellenére egyébként, hogy a résztvevők továbbra is örömüket lelik a korábbi években kitalált füzetben, az ötletgazdák jövőre szeretnének újítani egy kicsit a tematikán, és szakértőkkel közösen már dolgoznak a következő tematikus, az 1956-os forradalomra építő számon.

A díjátadón Betty és barátai, valamint a Padányi gyerekkórusa működött közre.