Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Táncra fel!

2017. május 9. 4:00
Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg A Tánc Fesztiválját május 24. és 28. között.

A tavaly nagykorúságát ünneplő fesztivál idén is gazdag programmal várja a kortárs tánc szerelmeseit, amelyet Krámer György fesztiváligazgató ismertetett kedden sajtótájékoztató keretében.

Hogy a táncszínházba járás igazi családi programmá válhasson, két családiasabb jellegű darabbal is készülnek a szervezők: május 26-án látható a szakkritika által is sokat dicsért Bozsik Yvette Társulat Pinokkió című előadása, amely a kortárs táncszínház igényességével és formanyelvével meséli el a jól ismert történetet. Május 28-án pedig egy, a műfaj népszerűsítését és a befogadást segítő darab érkezik: a Magyar Táncművészeti Egyetem Mi a modern… kérdésfelvetésű produkciója a kortárs tánchoz ad kulcsot.

Az elkezdett gyakorlatot folytatva idén is számíthatunk performance előadásokra, ahol elmosódik a határ tánc, képzőművészet és zene között: Hegyeshalmi László mellett a Bandart Dancing Graffiti című nemzetközi produkcióját és Goda Gábor Fehér árnyék performanszát is megtekinthetik a nézők.

Emellett most is lesznek speciális térigényű produkciók, mint a Vörösmarty Színház Pukedli fantázianevű előadása, amelyet a Hangvilla kávézójában adnak elő a táncosok, és a szöveg, a mozdulatok és a tér egymásra hatásából születik meg a színházi élmény.

További különlegesség, hogy több darab is Bartók és Sztravinszkij zenéjére épül, valamint ezúttal is Veszprémben debütál egy darab – a Frenál Pál Társulat után most az Artus mutatja be elsőként nálunk RAJ című produkcióját.

A kiemelt pontok mellett érkezik a Feledi Project, a TranzDanz, a Tünet Együttes és Fehér Ferenc a Játékszínbe, akik mind egy-egy kísérletezőbb jellegű előadással próbálnak kimozdítani bennünket a komfortzónánkból. A nagyszínházi programok előadói között pedig a Szegedi Kortárs Balettet, a Badora Társulatot, a Forte Társulatot, a Közép-Európa Táncszínházat és a Budapest Táncszínházat köszönthetjük, míg a vasárnapi gála keretében ismét az immár egyetemi státuszt kapott Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei lépnek fel. A fesztivál részletes programja itt érhető el.

Vándorfi László kiemelte, érdemes figyelmet fordítani a fesztiválra, hiszen a táncszakma krémje mellett több veszprémi gyökerű művész is jelen lesz a rendezvényen, mint például Horváth Csaba vagy a zsűri tagjaként M. Tóth Géza.

A táncfesztiválra jegyek 1500, 2500 és 3000 forintos áron kaphatók a Hangvilla jegypénztárában, bérlet pedig 10000 forintért váltható.

Címlapfotó: Bozsik Yvette Társulat - Pinokkió (MTI)

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.