2020. július 4. // Ulrik névnap

Jól jártunk a házhoz menő lomtalanítással?

2017. május 16. 14:24
A házhoz menő lomtalanítás hatékonyságáról kér adatokat az alpolgármestertől Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője.

A képviselő a jövő csütörtöki közgyűlésre benyújtott napirend előtti kérdésében a 2013 óta házhoz menő rendszerben működő lomtalanítás tapasztalatairól kér tájékoztatást, amit évente egy alkalommal térítésmentesen vehetnek igénybe a veszprémi lakosok.

A jelenlegi rendszerben a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel telefonon kell időpontot egyeztetni, a VHK szakemberei pedig az előre megbeszélt időpontban házhoz mennek a lomokért, így azokat nem kell az utcára kitenni, ahogy korábban a városrészenként meghirdetett lomtalanítás idején.

Gerstmár Ferenc arra kíváncsi, hogyan alakult éves bontásban az összegyűjtött hulladék mennyisége, és vannak-e becslések arról, hogy mennyi lom halmozódott fel a háztartásokban amiatt, hogy nem mindenki él a házhoz menő lomtalanítás lehetőségével? Az is a kérdések között szerepel, hogy milyen hatással volt a szolgáltatás megváltozása az utcaképre: több vagy kevesebb lom kerül a konténerek mellé, az erdőkbe, mint a városrészenkénti gyűjtés idején?

A kérdéseket a jövő csütörtöki közgyűlésen napirend előtt válaszolja meg Némedi Lajos alpolgármester.

Söge
2020. július 4. // Ulrik névnap