2020. február 27. // Ákos, Bátor névnap

Jól jártunk a házhoz menő lomtalanítással?

2017. május 16. 14:24
A házhoz menő lomtalanítás hatékonyságáról kér adatokat az alpolgármestertől Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője.

A képviselő a jövő csütörtöki közgyűlésre benyújtott napirend előtti kérdésében a 2013 óta házhoz menő rendszerben működő lomtalanítás tapasztalatairól kér tájékoztatást, amit évente egy alkalommal térítésmentesen vehetnek igénybe a veszprémi lakosok.

A jelenlegi rendszerben a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel telefonon kell időpontot egyeztetni, a VHK szakemberei pedig az előre megbeszélt időpontban házhoz mennek a lomokért, így azokat nem kell az utcára kitenni, ahogy korábban a városrészenként meghirdetett lomtalanítás idején.

Gerstmár Ferenc arra kíváncsi, hogyan alakult éves bontásban az összegyűjtött hulladék mennyisége, és vannak-e becslések arról, hogy mennyi lom halmozódott fel a háztartásokban amiatt, hogy nem mindenki él a házhoz menő lomtalanítás lehetőségével? Az is a kérdések között szerepel, hogy milyen hatással volt a szolgáltatás megváltozása az utcaképre: több vagy kevesebb lom kerül a konténerek mellé, az erdőkbe, mint a városrészenkénti gyűjtés idején?

A kérdéseket a jövő csütörtöki közgyűlésen napirend előtt válaszolja meg Némedi Lajos alpolgármester.

Söge

További cikkek

Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Távol maradt a költségvetés vitájától az ellenzék két frakciója, a Fidesz-KDNP képviselői mellett csak a jobbikos Kovács Rajmund szólt hozzá a témához.
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
Napirend előtt: koronavírus és alacsonypadlós vonatok
A koronavírus, a Budapest-Veszprém közötti alacsonypadlós vonatszerelvények, és litéri elágazóba tervezett elkerülő út sürgetése is téma volt a februári közgyűlésen csütörtök délelőtt a Városházán.
A Fidesz-KDNP a zöld-költségvetés mellett áll
A Fidesz-KDNP a zöld-költségvetés mellett áll
Csütörtökön dönt a közgyűlés Veszprém 2020-as költségvetéséről, amelynek idei fő üzenete a fenntarthatóság. Pálinkás Roland frakcióvezető sajtótájékoztatón ismertette a képviselőcsoport álláspontját.
Félidei értékelés a miniszterelnökkel
Félidei értékelés a miniszterelnökkel
A Modern Városok Program projektjei mellett egy új, eddig kevés figyelmet kapott fejlesztés is szóba került Orbán Viktor miniszterelnök és Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerdai találkozóján. Az egyeztetés részleteiről a képviselőt kérdeztük.
Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
Palkovics László tartott tudományos előadást a Pannon Egyetemen
A Politika csúcsformában című rendezvénysorozat negyedik állomásán prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartott előadást a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségeiről.
2020. február 27. // Ákos, Bátor névnap