2020. március 28. // Gedeon névnap

Jól jártunk a házhoz menő lomtalanítással?

2017. május 16. 14:24
A házhoz menő lomtalanítás hatékonyságáról kér adatokat az alpolgármestertől Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője.

A képviselő a jövő csütörtöki közgyűlésre benyújtott napirend előtti kérdésében a 2013 óta házhoz menő rendszerben működő lomtalanítás tapasztalatairól kér tájékoztatást, amit évente egy alkalommal térítésmentesen vehetnek igénybe a veszprémi lakosok.

A jelenlegi rendszerben a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel telefonon kell időpontot egyeztetni, a VHK szakemberei pedig az előre megbeszélt időpontban házhoz mennek a lomokért, így azokat nem kell az utcára kitenni, ahogy korábban a városrészenként meghirdetett lomtalanítás idején.

Gerstmár Ferenc arra kíváncsi, hogyan alakult éves bontásban az összegyűjtött hulladék mennyisége, és vannak-e becslések arról, hogy mennyi lom halmozódott fel a háztartásokban amiatt, hogy nem mindenki él a házhoz menő lomtalanítás lehetőségével? Az is a kérdések között szerepel, hogy milyen hatással volt a szolgáltatás megváltozása az utcaképre: több vagy kevesebb lom kerül a konténerek mellé, az erdőkbe, mint a városrészenkénti gyűjtés idején?

A kérdéseket a jövő csütörtöki közgyűlésen napirend előtt válaszolja meg Némedi Lajos alpolgármester.

Söge

További cikkek

A közösség immunrendszere is vizsgázik
A közösség immunrendszere is vizsgázik
Rendkívüli közgyűlést tartottak péntek reggel a Városházán, amelyen több technikai jellegű döntés is született, valamint a polgármester új adatokat is közölt a Veszprémben elrendelt hatósági karanténokról.
Munkavállalókat védő intézkedésekre szólította fel a kormányt Varga-Damm Andrea
Munkavállalókat védő intézkedésekre szólította fel a kormányt Varga-Damm Andrea
A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet felmérhetetlen károkat okoz a nagyvállalatoknak, a dolgozók érdekében felmondási tilalmat vezetne be.
Legyen Veszprém is menedék a rászorulóknak!
Legyen Veszprém is menedék a rászorulóknak!
Növelné a bérlakások számát és komolyabb kiállást szeretne az LMP a családon belüli erőszak áldozataiért.
Közelebb hozni az Európai Uniót
Közelebb hozni az Európai Uniót
Az EU is érzi, hogy eltávolodtak az emberektől, ezért közelebb kell hozniuk a döntéshozatalt a polgárokhoz - mondja Hegedűs Barbara alpolgármester, aki a Régiók Európai Bizottságában február óta képviseli először Veszprémet az unióban.
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Nem vitázott a költségvetésről az ellenzék
Távol maradt a költségvetés vitájától az ellenzék két frakciója, a Fidesz-KDNP képviselői mellett csak a jobbikos Kovács Rajmund szólt hozzá a témához.
2020. március 28. // Gedeon névnap