2020. augusztus 15. // Mária névnap

Közös erővel Veszprém biztonságáért

2017. május 30. 15:05
Sajtótájékoztatót tartott az Alkohol – Drogsegély Ambulancia kedd délelőtt a BM-16-MA kóddal rendelkező bűnmegelőzési pályázat programjainak bemutatása alkalmából. A sajtótájékoztatónak a pályázat egyik résztvevője a Club CashBox adott otthont.

A pályázat célja, ahogy a neve is mutatja, a bűnmegelőzés és a jövő, elsősorban a fiatalok jövőjének a biztonsága. A pályázatban a széleskörű összefogásnak köszönhetően az egyesület 8.749.000 Forintot nyert. Ez önrésszel kiegészítve 9.247.750 forintból valósulhat meg.

Neubauer Tamás alezredes a Fejér Megyei Rendőr főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, hogy a pályázat az egyoldalú kommunikációt hátrahagyva, hatékony, formabontó és a célközönséget könnyen elérő, tehát egy komplex program keretében jön létre.

Dr. Ipsits CsabaDr. Ipsits Csaba

A tervek szerint több program összevonásával, és a Veszprém biztonságáért tenni akaró szervezetek által valósul meg a sikeres program Dr. Ipsics Csaba, a Veszprém Rendőrkapitányság vezetője szerint. A rendőrség a pályázat megvalósításában és a szakmai irányelvek kidolgozásban tud szerepet vállalni. A program része a biztonságos szórakozóhelyek biztosítása, melyet a helyszín és a személyzet felmérésével tudják elérni. Ez azt jelenti hogy a szórakozóhelyeken dolgozók egy olyan képzésben vesznek részt, mely a konfliktusok kezelését tanítaná meg, ezzel is megelőzve a bűncselekményeket. Az összefogás reményében a bűncselekmények számát is csökkenteni és városunkat még otthonosabbá tudják tenni.

Takács LászlóTakács László

A pályázat egyik markáns része a Holdsugár program, melyről Takács László, önkormányzati képviselő beszélt. A Holdsugár sport pontot a Haszkovó lakótelepen hozzák létre. A rendszeresség, az éjszakai nyitvatartás és az ingyenesség mellet fontos jellemzője a sport pontnak, hogy alkohol, cigaretta és drogmentes hely lesz. Itt a gyermekek étkeztetése is meg lenne oldva, a helyi nyugdíjasklub közreműködésével.

Ádám Sándor, a Club CashBox tulajdonosa örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy a pályázatban részt vegyen, hisz számára is fontos, hogy

a fiatalok biztonságban tudjanak a városban szórakozni, és a vendégek ne legyenek sem áldozatok, sem bűncselekményt elkövetők.

A pályázat keretén belül a szórakozóhelyet prevenciós előadások megtartására is felajánlotta.

Rácz László és Ádám SándorRácz László és Ádám Sándor

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara is együttműködő partnerként jelen van a pályázatban. Rácz László, a Kamara elnöke elmondta, hogy már hosszú évek óta vesznek rész bűnmegelőzési projektekben. Brossúrák, tablók készítésével és lakossági fórumokon hirdették eddig a bűnmegelőzés fontosságát. Az elnök elmondta, hogy a

szórakozóhelyek biztonsága érdekében a hely házigazdája korlátozhatja a vendégek számát, akár felső életkor meghatározásával, valamint az alkohol fogyasztás mennyiségét is megszabhatja.

Rácz László a biztonsági személyzet fontosságára is felhívta a figyelmet, akik szintén jelzőrendszerként szolgálhatnak a bűnmegelőzésben.

A sajtótájékoztató végén bemutatták a pályázat keretein belül létrehozott vagyonvédelmi eszközöket, melyek a továbbiakban az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központban lesznek megtekinthetőek kiállítás formájában.

Riskó Annamária
Domján Attila

További cikkek

Majdnem minden második hajléktalan közterületen húzza meg magát
Majdnem minden második hajléktalan közterületen húzza meg magát
A hajléktalanok körében végzett országos felmérés szerint majdnem minden második ember közterületen, vagy valamilyen maga építette kalyibában húzza meg magát, amikor hajléktalanná válik. Egy részük idővel eljut a fizetős vagy ingyenes hajléktalanszállásokig.
Szita: a megyei jogú városok a klímavédelem élharcosai
Szita: a megyei jogú városok a klímavédelem élharcosai
A megyei jogú városok a klímavédelem élharcosai, időarányosan már túlteljesítették a széndioxid-kibocsátás csökkentésére tett vállalásaikat - közölte a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke pénteken Zalaegerszegen.
A katonai eskü egy életre szól
A katonai eskü egy életre szól
Péntek reggel 31 katona tett ünnepélyes esküt a veszprémi Kossuth-laktanya udvarán, akik sikeresen elvégezték az alapkiképzést. Az ünnepségen Zentai László ezredes hangsúlyozta: az eskü egy életre szól.
Hétvégére lezárják a nyolcas Várpalotát elkerülő szakaszát
Hétvégére lezárják a nyolcas Várpalotát elkerülő szakaszát
Az út felett átívelő gyalogos hidat bontják.
Növeli a közösség összetartó erejét a Káli-medencei Kőfeszt
Növeli a közösség összetartó erejét a Káli-medencei Kőfeszt
A folklórra fókuszáló fesztivált az EKF projekt is támogatja. Navracsics Tibor kormánybiztos szerint a rendezvény erősíti a 2023-as programsorozat arcélét.
2020. augusztus 15. // Mária névnap