2019. október 16. // Gál névnap

A négy elem - Gerhes Gábor kiállítása nyílik meg a Csikász Galériában

2017. június 23. 3:00
Június 24-én, szombaton 18 órakor a Művészetek Házában, a Csikász Galériában nyitják meg Gerhes Gábor – A négy elem című kiállítását.

A nyár nemcsak a balatoni strandolásról szólhat, a kulturális élményekre vágyók Veszprémben is találnak kedvükre való kikapcsolódási lehetőségeket. Új sorozatunkban elsőként a veszprémi Toruinform Iroda ajánlásával mutatjuk be a szombaton nyíló Gerhes Gábor – A négy elem című kiállítást, ahol a művész tárlatvezetést is tart a megnyitót követően.

A Munkácsy-díjas képzőművész, Gerhes Gábor grafikus és festő a konceptuális művészet egyik legfontosabb hazai képviselője. Gerhes alkotásaihoz a környezetében fellelhető anyagokat és tárgyakat használja fel. Festményei és installációi emblematikus tömörségűek. Munkásságának főbb témái a magánszféra és a hétköznapok világa.

A Csikász Galériában látható egyéni kiállítása a művész utóbbi években készült munkáiból állt össze. A tárlat már címében is tartogathat egy kis izgalomfaktort a történelmi kor kedvelőinek, hiszen a XX. századi festészet leghírhedtebb alkotását idézi meg: a Hitler kedvenc festőjeként ismert Adolf Ziegler 1937-ben készítette el A négy elem című művét, a kiállítás ennek Gerhes-féle videoparafrázisa.

A június 24-én szombaton kezdődő kiállítást Fenyvesi Áron művelődéstörténész nyitja meg, amely szeptember 9-ig tekinthető meg a Művészetek Háza nyitvatartási idejében, hétfőtől szombatig 10 és 18 óra között.

Riskó Annamária
2019. október 16. // Gál névnap