Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

14 milliárd forintot fizettek a gazdáknak megyénkben

2017. június 30. 13:55
2016. évi egységes kérelmek kifizetéseiről és a 2017. évi egységes kérelem benyújtásáról tartott sajtótájékoztatót pénteken, a Megyeházán Takács Szabolcs kormánymegbízott.

2017. január 1. naptól a Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya látja el a korábbi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Veszprém Megyei Kirendeltségének feladatait, amely magában foglalja az európai uniós támogatásokat is – kezdte sajtótájékoztatóját Takács Szabolcs.

Jelenleg a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága látja el a szakmai irányítást, a Magyar Államkincstár (MÁK) pedig kifizetési ügynökségként a támogatásokat juttatja el a gazdálkodók részére.

A MÁK úgynevezett eljárásrendeket készít, és feladatkiosztáson keresztül határozza meg az egyes benyújtott kérelmek, pályázatok formai és tartalmi követelményeit, az ügyintézés pedig a Kormányhivatal említett főosztályának kollégái által történik.

Takács Szabolcs (archív)Takács Szabolcs (archív)

2017-ben több mint 411 milliárd forint kifizetése történt meg, mely összeg az elmúlt év ugyanezen időszakában 372 milliárd forint volt, így elmondható, hogy országosan több mint 10 százalékkal több területalapú támogatás került kifizetésre a gazdák részére. Veszprém megyében ez az összeg közel 14 milliárd forintot tesz ki.

2017. évben a korábbi gyakorlatnak megfelelően május 15-ig volt lehetőség szankciómentesen benyújtani a kérelmeket.
Kihirdetésre került a járási hivatalok további megerősítésével összefüggő 171/2017 (06.29.) Kormány-rendelet módosítása, mely változás hatására 2017. július 1. napjától Veszprém mellett már Pápán és Tapolcán is intézhetik a családtámogatáshoz kapcsolódó ügyeket, - anyasági támogatás igénylése, családi pótlékkal összefüggő ellátások megállapítása, terhességi gyermekágyi segély, gyes, gyed - illetve különböző fogyatékossági támogatásokat igényelhetnek.

Egyes rehabilitációs ügyek vonatkozásában, a Veszprém megyében első fokon hozott határozatok fellebbezését követően a Fejér Megyei Kormányhivatal jár el.

Takács Szabolcs kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy az elsődleges cél továbbra is az, hogy az ügyfélbarát közigazgatás jegyében az állampolgárok terheit csökkentsük, az ügyintézés rájuk nézve kevesebb terhet jelentsen, lehetőség szerint a lakhelyükhöz minél közelebb valósuljon meg.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Egy fotósnak sikerült egy képre komponálnia Magyarország két EKF-városát Egy fotósnak sikerült egy képre komponálnia Magyarország két EKF-városát Beinrohr Lászlónak a Kis-Papodról sikerült egy olyan képet készítenie, amin Veszprém aprólékos részletei mellett a távolban feltűnik a pécsi adótorony sziluettje is. ma 9:38 Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. tegnap 11:55 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. 2024. május 1. 21:09 Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Haszkovó Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Az Építők kövénél emlékeztek meg azokra a munkásokra, akik a 20. század második felében több ütemben felépítették a Jutasi úti lakótelepet, vagy ahogyan a helyiek emlegetik, a Haszkovót. Az ünnepségen elhangzott: a ma élő fiatal generáció tagjainak is meg kell ismernie, hogy kik voltak azok, akik egykor otthonaiknak az alapjait lerakták. tegnap 16:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.