Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Füred a legvonzóbb kisváros / Városimázs toplista 2007

2008. április 30. 10:40
Idén is rangsorolták a legjobban kommunikáló városokat. Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő kutatása szerint 2007-ben a megyei jogú városokközül Miskolc, nagyvárosok közül Siófok, a kisvárosok estében pedig Balatonfüred alakította ki magáról a legvonzóbb imázsképet. Az a város rendelkezik jól felépített imázzsal, amely kitartó munkával eléri, hogy mindenkinek ugyanaz a három – kedvező kicsengésű – mondat jusson eszébe neve hallatán. Bóka István, Füred polgármestere kedden vette át a kitüntetést Budapesten.
Visszafogottan, konzervatívan, de jól kommunikált Balatonfüred 2007-ben. Vendégeire viszont általában az jellemző, hogy nem a féktelen szórakozást, a nagy felhajtást, hanem a nyugodt pihenést és a kulturálsi programokat keresi. A Balaton parti város tökéletesen igazodott kínálatában az igényekhez, ahhoz a magas kulturális színvonalhoz, amit tőle elvárnak. Az az elmúlt egy év vizsgálata szerint az északi parti település sokat javított az arculatán. A vitorlásversenyek, a Kék Szalag, a Soling EB, valamint az Anna-bál túristák tömegét vonzza a településre.

    

Az Image Factory és az Observer kutatásának célja, hogy felhívja a figyelmet a kommunikáció fontosságára. A konklúziók szerint egyre több önkormányzat kezdi felismerni, hogy a kommunikáció, az imázsépítés befektetés. Az ismertté válásnak következménye a több túrista és a több befektető. Az értékelés során több szempontot vettek figyelembe: Milyen a település honlapja? Egy jónak értékelt honlap a kutatók szerint nem csak a programokról ad tájékoztatást, hanem összeogó, kedvező, vonzó képet mutat az adott városról. Szintén fontos kérdés volt, hogy tesznek e tudatos kommunikációs erőfeszítésket a települések  hírgenerálás terén? Az utóbbi szempont szerint Fürednek is vannak hiányosságai, de ezt nem rótták fel neki. A kutatás módszertanához hozzátartozik, hogy az országos médiában 2006. október 1. és 2007. október 31. között megjelent, az Observer Budapest Médiafigyelő adatbázisában fellelhető sajtóhíreket gyűjtötték és rendszerezték.
Füssy Angéla
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.