Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mi ez a kőkocka az Óváros téren?

2017. augusztus 25. 18:50
A belvárosban nem meglepő, ha kockakőbe botlik az ember - akár átvitt értelemben, akár szó szerint -, a napokban felbukkant tömb azonban jócskán meghaladja társai méretét.

Az Óváros téren ugyanis egy új szobor avatására készülnek: Madarassy István szobrászművész több mint három méter magas alkotása Szent Mihály arkangyalt, a mennyei seregek vezetőjét (és nem mellesleg a bazilika és a város védőszentjét) ábrázolja, amint legyőzi a Sátánt és leveti a Mennyekből. Ennek az alapja lesz a kőtömb.

A kompozíció anyaga bronz és kő lesz. Az alakok egy kb. 100 cm magas, szabálytalan alakú kövön helyezkednek el. A bronz lemezből álló figurák magassága 230cm. A kompozíció szerves részét képező, Földet szimbolizáló kő egy talapzatra kerül, a térből ilymódon maga is kiemelkedik majd. Az alkotást szeptember végén, a Szent Mihály-napi búcsúhoz kapcsolódóan leplezik majd le.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.