2020. február 20. // Álmos névnap

Nevelőszülőket és gyermekeket látott vendégül a Veszprémi Állatkert

2017. szeptember 30. 12:27
Magyarországon 15 ezer gyermek él nevelőszülőknél. Szombat reggel 270 szülőt és gyermeket látott vendégül az állatkert.

A Veszprémi Állatkert és a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ idén is megrendezte a nevelőszülők napját, amelynek keretében a Veszprém Megyei Nevelőszülői Hálózatban tevékenykedő nevelőszülői családokat és az általuk gondozott gyermeket és fiatal felnőtteket látták vendégül szombat délelőtt.

A kellemes őszi napon 270 vendég érkezett az állatkertbe. A zoo 5 éve rendezi meg a nevelőszülők napját, melynek célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét a nevelőszülői hálózatra, és az ott végzett önzetlen és embert próbáló hivatásra.

"Évről évre többen jönnek el, idén sikerült csúcsot dönteni, úgy tűnik, hogy sikeres a kezdeményezés- mondta Török László, az állatkert igazgatója.

Statisztikák szerint

ma Magyarországon 5500 nevelőszőlő dolgozik, akik körülbelül 15 ezer gyermeket látnak el.

2010 óta csaknem 40 százalékkal növekedett azoknak a 3 év alatti gyermekeknek a száma, akiket örökbe lehet fogadni. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 2013-ban 726 gyermeket, 2015-ben pedig már 829 gyermeket fogadtak örökbe.

A kormány egyébként 2016 végére teljesítette azt a 2014-ben tett vállalását, hogy a 12 évesnél fiatalabb gyerekek csaknem 90 százaléka már nevelőszülőknél éljen, vagyis azt, hogy a legkisebbek már ne kerülhessenek nagy intézményekbe.

Ge. Á.

További cikkek

Családjukat rajzolták le
Családjukat rajzolták le
A családom a csapatom. Ezzel a mottóval hirdettek rajzpályázatot gyerekeknek a házasság hetéhez kapcsolódóan, melynek eredményhirdetését szombat délelőtt rendezték meg a Petőfi Színházban.
Novák Katalin: ma már becsülete van a nagycsaládosoknak
Novák Katalin: ma már becsülete van a nagycsaládosoknak
Korábban furcsán néztek a nagycsaládosokra, ma már becsületük van. A kormány nem kényszerít gyerekvállalásra, de ha valaki szülővé válna, maximálisan támogatják a törekvést- mondta Novák Katalin államtitkár csütörtök este Veszprémben.
Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz a dzselada páviánkölyök a Veszprémi Állatkert legújabb lakója – lenne, ha jelenleg nem gondozójának saját lakásában cseperedne, teljesen átszabva a mindennapi rutint. Pótmamájával együtt találkoztunk Bendegúzzal, hogy megtudjuk, milyen az, amikor egy kis majom bekerül egy család életébe.
Csak emojikkal mernek udvarolni a fiatalok?
Csak emojikkal mernek udvarolni a fiatalok?
A valóságban képtelenek kapcsolatokat kialakítani, csak online bökdösik egymást a “mai fiatalok” – ezzel a merész felütéssel vette kezdetét a Szólj be a papnak! című rendezvény kedd este a Hangvillában.
Tíz év alatt harmadával nőtt a bölcsődei férőhelyek száma megyénkben
Tíz év alatt harmadával nőtt a bölcsődei férőhelyek száma megyénkben
A bölcsődefejlesztésekről és a Családvédelmi Akciótervről tartottak tájékoztatót a Megyeházán szerdán.
2020. február 20. // Álmos névnap