Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Nevelőszülőket és gyermekeket látott vendégül a Veszprémi Állatkert

2017. szeptember 30. 12:27
Magyarországon 15 ezer gyermek él nevelőszülőknél. Szombat reggel 270 szülőt és gyermeket látott vendégül az állatkert.

A Veszprémi Állatkert és a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ idén is megrendezte a nevelőszülők napját, amelynek keretében a Veszprém Megyei Nevelőszülői Hálózatban tevékenykedő nevelőszülői családokat és az általuk gondozott gyermeket és fiatal felnőtteket látták vendégül szombat délelőtt.

A kellemes őszi napon 270 vendég érkezett az állatkertbe. A zoo 5 éve rendezi meg a nevelőszülők napját, melynek célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét a nevelőszülői hálózatra, és az ott végzett önzetlen és embert próbáló hivatásra.

"Évről évre többen jönnek el, idén sikerült csúcsot dönteni, úgy tűnik, hogy sikeres a kezdeményezés- mondta Török László, az állatkert igazgatója.

Statisztikák szerint

ma Magyarországon 5500 nevelőszőlő dolgozik, akik körülbelül 15 ezer gyermeket látnak el.

2010 óta csaknem 40 százalékkal növekedett azoknak a 3 év alatti gyermekeknek a száma, akiket örökbe lehet fogadni. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 2013-ban 726 gyermeket, 2015-ben pedig már 829 gyermeket fogadtak örökbe.

A kormány egyébként 2016 végére teljesítette azt a 2014-ben tett vállalását, hogy a 12 évesnél fiatalabb gyerekek csaknem 90 százaléka már nevelőszülőknél éljen, vagyis azt, hogy a legkisebbek már ne kerülhessenek nagy intézményekbe.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.